Mbappe i Neymar
Reuters/Lee Smith / Reuters

ENGLEZI I DALJE NAJRASTROŠNIJI

KONAČNA POTVRDA DA JE NOGOMET ODAVNO SAMO JEDAN VELIKI BIZNIS Ovaj prijelazni rok srušio je sve rekorde, ali ukupna cifra će vas zasigurno iznenaditi!

AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 13.09.2017. u 23:30

  • Ovogodišnji ljetni prijelazni rok za nogometaše donio je nove rekorde pa je tako u cijelom svijetu na igračka pojačanja potrošeno 4,71 milijarde dolara (3,94 milijarde eura), objavila je u srijedu Fifa.

    Čak 78 posto od tog iznosa, odnosno 3,67 milijarde dolara, potrošili su klubovi iz pet najjačih liga (Engleska, Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska). To je skoro tri puta više negoli su klubovi iz "liga petice" potrošili u ljetnom prijelaznom roku 2012. godine (1,24  milijarda dolara).

    Najviše su na igračka pojačanja potrošili engleski klubovi, odnosno milijardu i 400 milijuna dolara, dok su klubovi iz Francuske zabilježili najveći porast u potrošnji. Francuski klubovi potrošili su 604 milijuna dolara, što je 250 posto više negoli u ljeto prošle godine. Tome je najviše pridonio prelazak Neymara iz Barcelone u PSG vrijedan 222 milijuna eura, što je ujedno rekordni transfer u povijesti nogometa.