Francois Nel/Getty Images
TKO ĆE POPUSTITI?

KOVAČIĆ JE POSTAO 'SLUČAJ' I VRUĆA TEMA U MADRIDU Hrvatski as je sve frustracije sažeo u jednu rečenicu, a neki tvrde da prekida odmor zbog transfera

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. srpanj 2018. 15:45

Budućnost Matea Kovačića u redovima Reala vruća je tema u Madridu.

Ne prođe praktički niti dan da neki od tamošnjih medija ne piše o hrvatskom 24-godišnjem nogometnom reprezentativcu.

Danas o njemu piše ugledni As u tekstu pod naslovom: 'Postoji slučaj Kovačić: Igrač inzistira na odlasku, a klub je zatvorio vrata'.

U tekstu se navodi kako je hrvatski veznjak nakon proslave srebrne medalje na SP-u u Hrvatskoj svratio u Madrid na trening centar Valdebebas kako bi razgovarao s novim trenerom Julenom Lopeteguijem. Tamo mu je objasnio svoj čvrst stav vezan uz odlazak iz kluba i objasnio da želi otići zbog male minutaže.

"Usprkos vemu tome na Bernabeuu ostaju mirni i vjeruju da će se Hrvat predomisliti. Interes za Kovačićem pokazali su Manchester City, Roma, Bayern i Inter i raspitivali se za situaciju. Ali u Madridu nisu voljni prodati Hrvata ni po koju cijenu", piše novinar Sergio Santos Chozas.

"Igrač se sada nalazi na odmoru (vraća se 5. kolovoza), a onda će opet razgovarati s Lopeteguijem. Trener vjeruje da može uvjeriti Kovačića da će odigrati velik broj utakmica ove sezone. Kovačić želi imati jednu od vodećih uloga, a tu nastaje problem...Jedan od argumenata kojima je Kovačić izložio svoje frustracije su finala Lige prvaka. Naime, osvojio je s Realom tri Lige prvaka, a nije zaigrao ni minute u finalima. Baš kao ni u polufinalu i finalu Svjetskog prvenstva. Zato je njegov stav tako čvrst. Želi klub u kojem će biti starter, što bi značilo da će igrati i za reprezentaciju", zaključuje se u tekstu Asa.

S druge strane katalonski As piše kako je Kovačić navodno spreman i prijevremeno prekinuti odmor zbog - transfera, ali teško da će se posao realizirati s obzirom na ranije sve navedeno.

Ugovorno je Kovačić s Realom vezan do ljeta 2021. godine, a Transfermarkt.de mu vrijednost procjenjuje na 30 milijuna eura. Vjeruje se kako ipak u slučaju transfera njegova odšteta ne bi bila manja od 50-ak milijuna eura.

Linker
23. travanj 2024 22:33