REUTERS/Alberto Lingria
NA METI NEKOLIKO VELIKANA

KOVAČU STIŽE JEDNO OD NAJSKUPLJIH POJAČANJA U POVIJESTI KLUBA? Talijani i Nijemci tvrde: Bayern poslao vrtoglavu ponudu za nasljednika klupske legende

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. travanj 2019. 22:38

Bliži se ljetni prijelazni rok i sve je više govora o novim višemilijunskim transferima. Minhenski Bayern već je potrošio 115 milijuna eura za dva defenzivna pojačanja. Na Allianz Arenu stižu dva aktualna svjetska prvaka, Benjamin Pavard, stoper Stuttgarta, te Lucas Hernandez iz madridskog Atletica. Najavljena rekonstrukcija momčadi započela je dakle pojačavanjem defenzive. No, tu ne misle stati, rekord iz ljeta 2017. kada su na pojačanja potrošili 116,5 milijuna eura bit će obilno premašen i to ako i nikog više ne dovedu nego samo aktiviraju odštetnu klauzulu za Jamesa Rodrigueza. Za Kolumbijca koji je na posudbi iz Reala moraju platiti 42 milijuna žele li ga zadržati u svojim redovima.

Soccer Football - UEFA Nations League - League A - Group 3 - Italy v Poland - Stadio Renato Dall'Ara, Bologna, Italy - September 7, 2018  Italy's Federico Chiesa  REUTERS/Stefano Rellandini
REUTERS/Stefano Rellandini

Uprava bavarskoga kluba razmišlja već i o napadačkim rješenjima. Prema pisanju talijanskog lista Corriere dello Sporta na koji se pozivaju njemački mediji, Bayern je navodno ponudio Fiorentini 70 milijuna eura za 21-godišnjeg talijanskog napadača Federica Chiesu. Šuška se i da Juventus već neko vrijeme pokušava pridobiti mladoga napadača, ali u utrku su se uključili i brojni talijanski (Inter, Roma, Napoli) te neki inozemni (Bayern, Liverpool) bogati klubovi.

Nedavno je izvršni direktor Bavaraca Karl-Heinz Rummenige kazao da je "neophodna svježa krv" njegovoj ekipi, a navodno bi se sin legende talijanskog nogometa Enrica Chiese savršeno uklopio u bavarsku momčad.

Chiesa junior igra uglavnom kao desni krilni napadač za Fiorentinu. Na toj bi poziciji mogao zamijeniti legendu kluba Arjena Robbena koji uskoro odlazi iz kluba, a u napadu bi mu Kovač namijenio ključnu ulogu u tandemu s Gnabryjem. Talijan je imao vrlo dobru sezonu u Fiorentini. Postigao je 12 golova i pridodao 8 asistencija, a sve to u samo 2 900 minuta provedenih na terenu.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 17:59