Denis Doyle/Getty Images
TVRDI MARCA

KRAJ NAJMUČNIJE PRIČE PRIJELAZNOG ROKA, BALE NAPUŠTA MADRID I SELI U NOVI KLUB ZA OGROMNU PLAĆU!? Španjolci podsjetili i na jedan slučaj Luke Modrića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. srpanj 2019. 00:41

Je li konačno stigao kraj jednoj od najmučnijih transfer-priča u posljednjih nekoliko godina? Prema pisanjima španjolske Marce čini se da smo udaljeni tek jedan maleni korak od toga.

"Posljednji sati Garetha Balea u Madridu, igrač Reala će potpisati za kineski Jiangsu Suning. Tek nas sitnice dijele od finalizacije ovog dogovora", stoji u tekstu koji je osvanuo na naslovnici uglednog medija.

Prema informacijama kojima raspolažu Španjolci, Bale će potpisati na ugovor na tri godine, a po istom će zarađivati ogromnih 22 milijuna eura po sezoni. Za Balea je bio zainteresiran i Tottenham, a blizu njegovog dovođenja bio je još jedan kineski klub - Shanghai Shenhua.

Jiangsu Suning u petak je svoje redova pojačao i Brazilcem Mirandom. Riječ je o jednom od ekonomski najmoćnijih klubova u Kini. Vlasništvo nad klubom ima Suning Business Grupa koja je još ranije kupila 70 posto milanskog Intera.

Španjolci u istom tekstu podsjećaju da su isti vlasnici prošle sezone u redove Nerazzurra pokušali milijunima namamiti Luku Modrića i to ugovorom koji je prije njegove mirovine uključivao selidbu u Kinu.

No vratimo se ponovno na Balea. Velšanin je već duže vrijeme nepoželjan na Santiago Bernabeuu, a čak je i posljednjih dana njegova strana otvoreno preko medija ratovala s Realom i Zinedineom Zidaneom.

Bale je, podsjetimo, u Kraljevski klub stigao iz Tottenhama 2013. godine i postavio tadašnji rekord za visinu transfera sa 101 milijunom eura. S Realom je osvojio četiri naslova pobjednika Lige prvaka, odigrao je 231 utakmicu, postigao 102 pogotka i tome dodao 65 asistencija.

Linker
25. travanj 2024 03:51