Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
SVI U ISTOM SMJERU

KRAJ TRAKAVICE - KOLONIJA RASTE IZ DANA U DAN! Eduardu i Antoliću stigla velika uzdanica hrvatskog prvaka, evo što u zvučnom transferu dobiva Rijeka!

RIJEKA Trakavica oko odlaska crnogorskog reprezentativca put Poljske danas je dobila završan čin
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 05. siječanj 2018. 17:00

Trakavica oko odlaska Marka Vešovića u Legiju iz Varšave danas je dobila konačni epilog i polivalentni ofenzivac Rijeke postao je novi suigrač Domagoja Antolića i Eduarda da Silve. Vešović se još nakon Rudeša praktički oprostio od riječkog dresa, jasno istaknuo da je Legia njegov odabir i crnogorski reprezentativac danas je nakon liječničkog pregleda i potpisa ugovora službeno postao novi stanovnik Varšave.

Elez jako blizu

Priča se otegnula zbog pregovora Rijeke i Legije, odnosno činjenice da su na Rujevici očekivali još neke ponude za Vešovićeve usluge. Dočekali ih jesu, ali Vešović je čvrsto odlučio svoj put nastaviti u Legiji.

Pat pozicija riješena je na način da su Rijeka i Legia usuglasili detalje dosadašnjih razgovora i našli se vjerojatno na sredini onoga što je jedna strana tražila a druga nudila. Neslužbeno, riječ o iznosu koji se kreće između 400 i 600 tisuća eura uključujući i određene bonuse te postotak od budućeg transfera.

Inače, službenih informacija s Rujevice, kada je riječ o prijelaznom roku, i dalje nema. Radi se, traži se, pregovara se, ali nakon što je formaliziran odlazak Marija Gavranovića u Dinamo, odnosno nakon što je Domagoj Pavičić postao i službeno igrač Rijeke, vijesti koje završavaju s uskličnikom i dalje nema.

Zbog toga postoji i bojazan da je nekim slučajem priča oko odlaska Josipa Eleza u Hannover malo skrenula sa željenog kursa, baš kao što je to ljetos bilo kod njegova transfera u Schalke, ali prema dostupnim, istina, neslužbenim informacijama ništa nije pošlo po zlu i Eleza se možda već i tijekom današnjeg dana očekuje na liječničkim pregledima. Tijekom današnjeg dana preglede će odraditi i Marko Vešović u Legiji prije službenog potpisa ugovora, a nadaju se na Kvarneru da će i oni uskoro početi s istom praksom.

Ide li i Maleš?

Traže se napadač i desni bek koji bi trebali nadomjestiti Gavranovića i Vešovića, a prvi koji bi mogao osvanuti u riječkom dresu je napadač Antonio Čolak. Pregovori su u tijeku, ali bijelog dima s Rujevice i dalje nema. I kada je riječ o desnom braniču priča je već navodno odmakla, ali se ime drži u strogoj tajnosti, baš kao i ono središnjeg braniča koji bi trebao zamijeniti Josipa Eleza.

Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Ipak, uz Antonija Čolaka koji bi idućih dana mogao osvanuti na liječničkom pregledu i na potpisu ugovora u Rijeci, krugovi bliski riječkom prvoligašu sugeriraju da se intenzivno radi na dovođenju Luke Capana. Znači li to da se na Rujevici pripremaju za odlazak nekoga od veznih igrača? Nije isključeno. Iz riječkog prvoligaša vole reći da za svaki potencijalni odlazak imaju spremno rješenje, a iako je posljednjih (tje)dana aktualan odlazak Josipa Mišića (Sporting i Sparta su zainteresirani), Capan po igračkim karakteristikama nekako najviše odgovara ulozi koju u riječkom dresu ima Mate Maleš.

Odlazak u Legiju mu se izjalovio, ali kapetan Bijelih ima dogovor s klupskim vodstvom da mu neće raditi probleme ako dobije ponudu koja će mu osigurati unosan ugovor u inozemstvu, a Rijeci nekakvu odštetu.

Osijek, 310716.
Stadion Gradski vrt. 
Utakmica 3. kola MAXtv Prva liga 3 kolo izmedju NK Osijek - HNK Rijeka. 
Na fotografiji: Aljosa Vojnovic, Mate Males. 
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX
Aljoša Vojnović i Mate Maleš

A možda Capana vide kao idealnu figuru za proširiti svoj kadar, jer zvuči kao zanimljiva opcija budući da je riječ o 22-godišnjaku koji, iako se kroz Dinamovu školu nogometa profilirao kao središnji branič, posljednje dvije sezone u Lokomotivi ima zapaženu rolu na poziciji zadnjeg veznog odakle mu nije strano ubaciti se u završnicu. Najbolja potvrda tome su i četiri pogotka u 14 ovosezonskih nastupa, ali i potencijal za nešto više koji su, po svemu sudeći, na Rujevici uvidjeli. Capan bi mogao biti igrač baš po Kekovu guštu i zbog činjenice da je polivalentan, da može igrati i kao središnji branič, pa čak i na desnom boku gdje je nekada znao uskočiti umjesto Karačića.

Dosta toga otvoreno

U svakom slučaju, Capan se čini zanimljivom opcijom, u velikoj mjeri i iz razloga što ne bi trebao biti previše skup budući da ga ugovor s Lokomotivom veže do kraja sezone. I Capan, kao i što je slučaj s Čolakom, mogao bi do prve prozivke u 2018., zakazanoj u ponedjeljak, osvanuti na Rujevici i biti, uz Dangubića, jedno od tri nova lica ako se u međuvremenu ne zgotovi još poneki posao (desni bek, stoper).

U ovom trenutku otvoreno je još dosta pitanja kada je riječ o tome s kojim će kadrom Kek krenuti u pripreme za proljeće. Sigurno neće biti Gavranovića i Vešovića, s velikom sigurnošću to možemo reći i za Eleza, možda ni Mišića, a ostaje za vidjeti i što će biti s igračima koji nisu bili u prvom planu na jesen poput Davidsona, Gomelta, Mateija i Jelića, odnosno hoće li na proljeće dobiti novu priliku ili je njihova riječka priča završena.

Linker
18. travanj 2024 02:37