David Ramos/Getty Images
TVRDI LA NACION

KRALJEVSKI KLUB POTJERAO JE JOŠ JEDNU LEGENDU!? Sve što je ovaj igrač napravio za Real postalo je bezvrijedno, odlazi li tamo gdje će ga cijeniti?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. kolovoz 2019. 23:20

Nakon pet godina i preko 160 nastupa za kraljevski klub, Santiago Bernabeu napušta kostarikanski vratar Keylor Navas, barem tako tvrdi La Nacion. Predstave na Mundijalu u Brazilu svojedobno su zaintrigirale klupske čelnike pa su toga ljeta brže-bolje požurili angažirati 32-godišnjeg čuvara mreže. Sada si je on priskrbio još jedan mega-transfer, i to u redove francuskog PSG-a, ali ne zbog svojih bravuroznih obrana.

Iako je bio jedan od predvodnika generacije koja je još do prvog dana ovogodišnjeg lipnja bila trostruki uzastopni osvajač Lige prvaka, to očito nisu znali honorirati u klubu u kojeg se vratio Zinedine Zidane. Začuđujuće, baš ga je francuski trener simpatizirao čitavo vrijeme u njegovom prvom mandatu na klupi najtrofejnijeg europskog kluba, ali i u tom pogledu su se vremena očito promijenila.

Jedinicu je tako čvrsto prigrabio Thibaut Courtois, a usluga belgijanskog vratara Zidane se ne želi odreći. Zato je taj ceh platio Navas kojeg će PSG dovesti kao idealnu zamjenu za Gianluigija Buffona koji se ovoga ljeta vratio u Juventus. Štoviše, mogao bi Navas odmah na pariška vrata, ako se u smjeru odlaska razriješi status Alphonsea Areole, a to nije nerealna opcija.

Iako cijeli posao još uvijek nema oznaku službenog, brojni francuski mediji već su se raspisali oko odlaska Navasa na Park prinčeva. Podsjetimo, Realu nije strano tek tako odbacivati klupske legende. Sjetimo se primjera Raula ili Ikera Casillasa, dvojice ponajvećih zaslužnika u povijesti kluba. Napustili su Bernabeu praktički pod okriljem noći...

Linker
16. travanj 2024 08:23