Reuters/Andrew Boyers / Action Images via Reuters
SAD JE SLUŽBENO

KULTNI ENGLESKI KLUB VATRENOM DOVEO IZRAVNOG KONKURENTA! SLIJEDI BORBA ZA POČETNU POSTAVU Transfer koji bi mogao imati posljedice za reprezentaciju

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 01. kolovoz 2019. 13:11

Hrvatski nogometni reprezentativac, 29-godišnji Lovre Kalinić od sada će još težim putem morati dokazati svom treneru u Aston Villi, Deanu Smithu da je zaslužio "jedinicu" novog premierligaša, Aston Ville. Splićanin je za konkurenta u klubu dobio Toma Heatona, četiri godine starijeg povremenog engleskog reprezentativca. Ono o čemu se već neko vrijeme pisalo i govorilo, u četvrtak je dobilo i svoju službenu potvrdu.

U transferu vrijednom osam milijuna funti Villa je dobila svojeg četvrtog vratara. Osim Heatona i Kalinića, još od ranije u sastavu su Jed Steer, koji je branio standardno na putu kluba iz Birminghama ka elitnom razredu engleskog nogometa, ali i norvežanin Orjan Nyland. Složit ćemo se, Kaliniću je konkurencija za mjesto vratara (pre)velika...

Iako je čak sedam godina proveo u Manchester Unitedu, Heaton nikada nije upisao službeni nastup za klub s Old Trafforda. Proteklih je šest sezona čuvao mrežu Burnleyja, a tri je puta u karijeri branio za englesku reprezentaciju.

"Jako sam zadovoljan time što je Heaton postao naš igrač. Bio sam ugodno iznenađen njegovim partijama na Turf Mooru prošle sezone, on je bio jedna od mojih najvećih želja na tržištu ovoga ljeta. Njegovo će iskustvo za nas biti od nemjerljive važnosti", poručio je trener Ville, Dean Smith na predstavljanju najnovijeg, već 11. klupskog pojačanja za nadolazeću sezonu koju će momčad iz Birminghama otvoriti gostovanjem kod Tottenhama, 10. kolovoza.

Zagreb, 210319.
Stadion u Maksimiru.
Kvalifikacije za UEFA Europsko nogometno prvenstvo 2020, skupina E, Hrvatska - Azerbajdzan.
Na fotografiji: Lovre Kalinic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Na pojačanja su inače, već potrošili više od 110 milijuna funti, a listu najskupljih predvode Wesley iz Club Bruggea (22 milijuna funti) i Tyrone Mings koji je iz Bournemoutha pristigao za 20 milijuna funti.

Linker
24. travanj 2024 23:56