Foto: Darko Tomas / CROPIX
IMENOVALI NOVOG IZBORNIKA

LADIĆ OSTAO BEZ VELIKOG POSLA I IZAZOVA NA KLUPI ZANIMLJIVE REPREZENTACIJE Egipćani nakon Dalićeve odbijenice odbili poslušati njegov savjet

Piše: HinaObjavljeno: 02. kolovoz 2018. 20:01

Za novoga izbornika egipatske nogometne reprezentacije imenovan je meksički stručnjak Javier Aguirre (59) koji je s tamošnjim savezom potpisao četverogodišnji ugovor.

Za Aguirrea je ovo treća reprezentacija koju će vidjeti u karijeri, ranije je vodio Meksiko i Japan, dok je najveći dio karijere proveo u Španjolskoj u kojoj je bio na klupi Osasune, Reala iz Zaragoze, Espanyola i Atletica iz Madrida. Posljendnji posao imao je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Javier Aguirre, the newly named coach for Egypt's national soccer team, holds a jersey reading 2022 with Egyptian FA head Hany Abo Rida (L) and member of Egypt FA, Magdy Abdelghany (R) in Cairo, Egypt August 2, 2018. REUTERS/Mohamed Abd El Ghany
REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Na klupi Egipta Aguirre je zamijenio Argentinca Hectora Cupera, koji se oprostio na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje su "faraoni" izgubili sve tri utakmice u skupini.

Podsjećamo, u konkurenciji za egipatskog izbornika bio je prvotno i Zlatko Dalić, koji je ponudu odbio i za posao preporučio Dražena Ladića. Na kraju je Aguirre pobijedio u konkurenciji Ladića, Sancheza Floresa i Halilhodžića.

Linker
25. travanj 2024 13:53