REUTERS
MEDIJSKA NAGAĐANJA

LEGENDA JE OTIŠLA U SUZAMA, TALIJANI DAN POSLIJE OBJAVILI NOVO IME TRENERA JUVENTUSA Na njega do sada nitko nije ni pomišljao

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. svibanj 2019. 11:36

Nije ni Guardiola, ni Antonio Conte, ni Maurizio Sarri, a niti Mauricio Pochettino! Talijani danas javljaju kao će novi trener Juventusa biti aktualni trener Lazija Simone Inzaghi.

Mjesec dana nakon što je Juveu donio peti uzastopni naslov prvaka, otpušten je Massimiliano Allegri. Torinski klub je u petak službeno objavio veliku vijest, u subotu je održao izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj nije bilo niti riječi o mogućem nasljedniku, a u nedjelju su talijanski mediji objavili sasvim novo ime, koje do sada, barem javno, nije spominjano u mogućim kombinacijama.

Corriere dello Sport, Sport Mediaset i drugi talijanski mediji pišu kako su čelnici Juventusa već kontaktirali Inzaghija, koji je prije nekoliko dana s Lazijom osvojio talijanski Kup, svladavši u finalu Atalantu 2:0.

Soccer Football - Coppa Italia Final - Atalanta v Lazio - Stadio Olimpico, Rome, Italy - May 15, 2019   Lazio coach Simone Inzaghi      REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS

Upravo nakon te utakmice, Inzaghi nije želio potvrditi da će odraditi i posljednju godinu ugovora u Laziju, s kojim je vezan do ljeta 2020. godine. Talijani navode kako bi Inzaghi bio idealno rješenje za Juventus, te kako bi Staroj dami donio napadački stil nogometa koji se dopada i navijačima.

Predsjednik kluba, Andrea Agnelli je na jučerašnjoj presici još jednom podsjetio kako bira trenere.

"Neću govoriti o nasljednicima, došao sam ovdje kako bi slavio Maxa i čovjeka koji je s Juventusom ispisao povijest. Sjećam se svibnja 2013. kada smo gledali finale Lige prvaka, a Max je izašao iz jednog hotela. Tada sam rekao - to će biti naš idući trener. Trebali smo čekati godinu dana da se to ostvari. Trebalo je tada imati puno hrabrosti preuzeti Juve s kojim je odmah uzeo Scudetto i izborio finale Lige prvaka. Trebalo je imati 'jaja', a Max ih je imao. Ovo je bilo pet predivnih godina prepunih emocija, poštovanja, prijateljstva i velikog rada", rekao je Agnelli.

Inzaghi je gotovo cjelokupnu igračku i trenersku karijeru proveo u Laziju, a prvu momčad preuzeo je 2016. godine.

Linker
24. travanj 2024 08:08