Reuters / Jason Cairnduff Livepic / REUTERS
TAMO GDJE JE SVE POČELO

LEGENDA SE VRAĆA KUĆI Top strijelac u povijesti svoje zemlje prima poruke dobrodošlice: 'Navijači bi ga obožavali, a on ne skriva da je naš'

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 18. svibanj 2017. 19:31

Manchesterova ikona Wayne Rooney (31) mogla bi od ovoga ljeta navući dres Evertona, kluba u kojem ponikao i iz kojeg je i otišao upravo u United.

Rooney je iz Evertona otišao u dobi od 18 godina kao nova zvijezda na sceni i kao jedan od najvećih engleskih, ali i uopće svjetskih talenata, a tijekom blistavih 13 sezona na Old Traffordu je u potpunosti ispunio svoj ogromni potencijal i, između ostalog, postao i najbolji strijelac reprezentacije Engleske u njenoj povijesti s 53 pogotka (119 nastupa).

- Navijači bi ga obožavali, bili bi oduševljeni njegovim povratkom, a niti Wayne nikada ne skriva da je naš veliki navijač. Ako bi došao, bio bi nam i veliko pojačanje kao igrač. Ali, ne bih se sada igrao igre pogađanja. Uostalom, želim ga pustiti na miru do kraja sezone jer ima važnu utakmicu s Manchesterom u finalu Europske lige – otkrio je Evertonov pouzdani branič Phil Jagielka.

Iako mu ugovor s Unitedom vrijedi do još pune dvije godine, eventualna odšteta možda i neće biti vrtoglava – Rooney je nekako pao u drugi plan (13 startova u prvenstvu ove sezone) i već duže vrijeme ne uspjeva biti dio udarne postave Josea Mourinha.

U svakom slučaju, ovaj 'deal' je svima zanimljiv – Everton bi vratio legendu i dobio sjajno pojačanje, Manchester se ne bi trebao plašiti nezadovoljstva koje bi Rooney mogao širiti zbog neigranja, a i sam nogometaš bi dobio priliku za daleko većom minutažom.

Linker
20. travanj 2024 03:29