REUTERS/Yves Herman/File Photo
POVRATAK KLUBU U KOJEM GA OBOŽAVAJU

LEGENDARNI VAHA VRAĆA SE U FRANCUSKU, U KLUB U KOJEM JE PROVEO BLISTAVE IGRAČKE DANE Bivši Dinamov trener dolazi spasiti slavni klub s dna ljestvice

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. listopad 2018. 00:21

Proslavljeni bosanskohercegovački stručnjak i bivši Dinamov trener Vahid Halilhodžić trebao bi preuzeti francuski Nantes, klub u kojemu je proveo blistave igračke dane. Uprava Nantesa odlučila je 'zahvaliti se' portugalskom treneru Miguelu Cardosu zbog lošeg ulaska u sezonu i angažirati iskusnog Vahu. Nakon osam odigranih kola Nantes se nalazi na pretposljednjem 19. mjestu s jednom pobjedom, tri remija i četiri poraza.

U Nantesu je kao igrač nastupao od 1981. do 1986., a navijači 'Kanarinaca' pamte ga kao jednog od najzaslužnijih za osvajanje Le Championnata 1983. godine.

Halilhodžić je u nedjelju navodno sve dogovorio s upravom i predsjednikom kluba Waldemarom Keitom te pristao preuzeti vođenje Nantesa. Pomoćnik bi mu trebao biti Patrick Collot s kojim je surađivao dok je vodio Lille između 1998. i 2002.

U igračkoj karijeri Vaha je nosio dres Veleža, Nantesa i PSG-a, a kao trener vodio je Velež, Beauvais, Raju Casablancu, Lille, Rennes, PSG, Trabzonspor, Ittihad Jeddah i zagrebački Dinamo te reprezentacije Obale Bjelokosti, Alžira i Japana.

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 15 puta i postigao osam pogodaka.

Rezultati by SofaScore

Linker
27. travanj 2024 02:36