Action Images via Reuters/John Sibley
PIŠU ENGLEZI

LIVERPOOL DOVODI IZNENAĐUJUĆE POJAČANJE ZA PRAVU 'BAGATELU'!? Europski prvak spreman iskoristiti rupu u ugovoru igrača koji je zablistao ove sezone

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. prosinac 2019. 14:56

U Liverpoolu se spremaju dovesti pojačanje u zimskom prijelaznom roku, a želja Jürgena Kloppa je Takumi Minamino.

Riječ je o 24-godišnjem japanskom veznjaku Red Bull Salzburga, koji je skaute europskog prvaka impresionirao svojim nastupima u Ligi prvaka, gdje je upisao dva gola i tri asistencije u šest nastupa. Ukupno je upisao devet golova i 11 asistencija u 22 službena nastupa u svim natjecanjima.

Odštetna klauzula u Minaminovom ugovoru navodno iznosi samo 8 milijuna eura, dok mu je prava procijenjena vrijednost iznad 20 milijuna eura.

Minamino bi osnažio Kloppove napadačke opcije u drugom dijelu sezone, ali i otvorio komercijalne prilike za 'Redse' na Dalekom istoku.

GENK, BELGIUM - NOVEMBER 27:  Takumi Minamino of RB Salzburg celebrates scoring his teams second goal of the game with team mate Andreas Ulmer during the UEFA Champions League group E match between KRC Genk and RB Salzburg at Luminus Arena on November 27, 2019 in Genk, Belgium. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Takumi Minamino

Liverpool i Red Bull imaju vrlo dobar poslovni odnos, a na Anfieldu blistaju dvojica igrača koji su stasali upravo u Salzburgu - Sadio Mane i Naby Keita.

Valja reći kako je interes za Minaminom pokazao i Manchester United, pa se u Liverpoolu žure preduhitriti ljutog rivala.

Linker
19. travanj 2024 10:29