Ronny Hartmann/Bongarts/Getty Images
SADA JE SLUŽBENO

LIVERPOOL POTVRDIO DOLAZAK REKORDNOG POJAČANJA Klopp 'zakapario' sjajnog veznjaka: 'Presretan sam jer je postignut dogovor'

Piše: HinaObjavljeno: 29. kolovoz 2017. 12:40

Engleski prvoligaš Liverpool je potvrdio da je postigao rekordni dogovor s njemačkim Leipzigom oko transfera veznjaka Nabyja Keite koji će doći na Anfield na početku iduće sezone.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je jako želio 22-godišnjeg gvinejskog reprezentativca već ove sezone, ali je Leipzig, koji ove sezone igra u Ligi prvaka, nije bio voljan pustiti ga u ovom prijelaznom roku.

Keita ima 48 milijuna funti ($62.14 million) "tešku" odštetnu klauzulu u ugovoru s Leipzigom koja na snagu stupa tek iduće sezone i Liverpool je pristao platiti na taj iznos još nepoznatu premiju kako bi osigurao dolazak Gvinejca unaprijed.

"Presretan sam jer je postignut dogovor koji će mi omogućiti da se priključim Liverpoolu sljedeće ljeto kada ću postati dio projekta koji me neizmjerno veseli", izjavio je Keita.

Inače, rekordna je to odšteta za neko pojačanje Liverpoola. Dosadašnji rekord držao je dolazak Andyja Carrolla iz Newcastlea 2011. godine za 35 milijuna funti odštete.

Gvinejski nogometaš, koji je za Leipzig prošle sezone zabio osam golova u 31 utakmice Bundeslige i pomogao klubu da prvenstvo završi na drugom mjestu, istaknuo je kako će biti odan njemačkom klubu dok službeno ne prijeđe u Liverpool u srpnju 2018.

"S obzirom da je moja budućnost riješena, mogu se fokusirati da pomognem Leipzigu u postizanju velikih stvari ove sezone. Dok se ne priključim novom klubu iduće ljeto, bit ću zainteresirani navijač s distance", dodao je.

Linker
24. travanj 2024 13:51