Zagreb, 070120.
Maksimir.
Okupljanje i pocetak zimskih priprema GNK Dinama.
Na fotografiji: Iyayi Atiemwen.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

PROMETNO U OBA SMJERA

LOKOMOTIVA ĆE OD DANAS BITI JOŠ JAČA I OPASNIJA Dinamo strašnog napadača koji se nije dokazao na Maksimiru poslao na posudbu

AUTOR:
  • Predrag Jurišić

 • OBJAVLJENO:
 • 12.02.2020. u 08:08

 • Otvorila se mogućnost da Dinamov napadač Iyayi Atiemwen (24) provede proljetni dio sezone na posudbi u Lokomotivi i ta je opcija jučer i realizirana. Finiširani su razgovori klupskih čelnika oko dolaska Atiemwena na Kajzericu, koji će odmah biti registriran i ima pravo nastupa već u petak kada Lokomotiva na stadionu u Kranjčevićevoj ulici igra s Istrom 1961.

  Atiemwen je u Dinamu stagnirao nakon dolaska iz Gorice, u kojoj je igrama pokazivao da među najboljim igračima lige, što ga je i dovelo u Maksimir.

  No, nije se prvi put dogodilo da je najbolji igrač nekog kluba po dolasku u Dinamo zastao u razvoju, mnogo je bilo tih primjera u Dinamovoj povijesti.

  Stoga bi i Atiemwenu dolazak u Lokomotivu trebao dobro doći, kako bi dobrim igrama i golovima opet stekao samopouzdanje. No, najprije bi se trebao izboriti za mjesto u momčadi, u konkurenciji Kastratija, Uzunija, Sammira, Tolića...

  - Svaki je kvalitetan igrač dobro došao u našu svlačionicu. A Atiemwen je neprijeporno kvalitetan. To je igrač koji može biti još kako iskoristiv na nekoliko pozicija - na oba krila, iza napadača, ali i u veznom redu. Imat ćemo više opcija u napadačkom dijelu igre i sigurno će nam biti pojačanje - kaže trener Lokosa, Goran Tomić.

  Dodajmo da bi, prema zadnjim informacijama, Lirim Kastrati trebao do ponedjeljka finiširati svoje razgovore s Dinamom.

  Iz drugih medija