Emilio Andreoli/Getty Images
UNATOČ SVIM TRZAVICAMA

LUDA PRIČA O TRANSFERU VATRENOG DOBIVA POTPUNO NEOČEKIVANI RASPLET Bivši trener spreman je dovesti nestašnog Hrvata za čak 25 milijuna eura!?

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. lipanj 2017. 00:31

Marcelo Brozović je jedan od onih igrača oko kojih je teško polemizirati. Jer, sve što netko kaže jest, zapravo, točno. Kad igra i kad je u formi onda je sjajan. Možda i najbolji igrač Intera, jedan od glavnih oslonaca reprezentacije. Sjećamo se, primjerice, kako je baš on dvama golovima u studenome riješio Island u Maksimiru. Vezni koji trči, dodaje, zabija. Više od ostalih naših veznih igrača. I onda ga hvalite, pa se za dva-tri dana ugrizete za jezik. Jer, zbog neke objave na društvenim mrežama, malog nezadovoljstva trenerovom odlukom ili nečim sličnim postane meta kritika. Navijačkih i klupskih. Pa malo sjedi na klupi, ili čak na tribini. Doista, neobičan je igrač taj Marcelo Brozović.

Kako u njegovoj stvari idu gore-dolje, pokazuju i ovi primjeri. Dakle, neki je dan za njega ponudu od oko 25 milijuna eura poslao Zenit iz St. Peterburga. Ne bi to bilo ništa čudno da na klupi ruskog kluba nije Roberto Mancini. Koji je Brozovića trenirao u Interu, a koji je također imao nekoliko trzavica s našom reprezentativcem. Uostalom, Mancini je bio jedan od razloga zašto je Brozović htio otići iz Milana.

zUYY9nUp4OQ

Kineze ponovo odbio

No, eto, Mancinija također intrigira Marcelo, zna da u njemu leži sjajan, moderan veznjak, ali kojega treba... ajmo reći - “zalijevati”. Imati s njime strpljenja, biti imun na neke dječačke reakcije, dati mu na važnosti. Onda je on najbolji. Recimo, kako Brozović tretira Inter? Slično. Prvo ga ne puštaju, pa ga onda žele prodati. Pa mu potom daju novi ugovor i odštetnu klauzulu od 50 milijuna eura, tepaju mu da je jedan od najvažnijih igrača. A onda opet dođe priča da su ga spremni prodati, za okvirno 30 milijuna eura. Trenutno je na sceni ta ideja, Brozović bi ovog ljeta ipak mogao napustiti Inter. Dakle, Zenit je prvi poslao ponudu, za njim i moskovski Spartak, gotovo identičnu, no, Brozoviću se ne žuri u Rusiju. Nedavno je opet odbio Kineze, Jiangsu mu je bio spreman dati 10 milijuna eura po sezoni! On bi u Englesku, zainteresiranih ima već dugo, no, nikako da dođe do konkretizacije posla. A što bi Luciano Spalletti, novi trener Intera? On bi htio Radju Nainggolana i to ne skriva. Rekao je da želi veznjaka koji trči, koji igra s obje noge, koji zna zabiti... Talijanski mediji, Interovi kroničari, odgovorili su mu u stilu: “U redu, Nainggolan je sjajan, ali ako ga ne uspijete dovesti jednog sličnog već imate u Interu. Brozovića!” Što može značiti da je moguć i ostanak u Interu, ako Radja ne sleti na San Siro. Tko zna, dugo je ljeto, a kao što vidite kod Brozovića je sve moguće, njegov se status mijenja poput plime i oseke.

Čačić inzistirao na njemu

Takav mu je status i kod Čačića. Dok je bio trener Dinama upravo je Čačić inzistirao na dolasku Brozovića iz Lokomotive. Zbog njega je bio spreman i žrtvovati Leku i Pokrivača, dati mu u ruke kormilo Dinamove vezne linije.

- Svi ste me kritizirali zbog Brozovića, čudili se mojoj odluci, a vidite sad kako igra u Interu i reprezentaciji - znao je reći Čačić kad je Brozović bio u dobroj fazi.

No, ni kod njega u reprezentaciji Brozović se nije uspio nametnuti u standardnog prvotimca. Milan Badelj ima prednost, sad je i Mateo Kovačić dobio majicu startera. Čini se da ga treneri uistinu smatraju nepredvidljivim, uz to i nedovoljno discipliniranim i ozbiljnim, premda je isto tako činjenica da Brozović na terenu često donosi prevagu i da je igrač kakvih je, zapravo, malo. Fizički moćan, igra u oba smjera, a i statistika mu je sasvim dobra. Međutim, sudbina su mu oscilacije i amplitude, od nezamjenjivog do upitnog. Poput one čuvene krave koja daje prvoklasno mlijeko, a onda prevrne vrč, prolije mlijeko i ajmo sve ispočetka! Nikako da izađe iz tog kruga.

Linker
16. travanj 2024 21:59