Mandžukić
 REUTERS/Alberto Lingria / REUTERS
JASNA PORUKA

'MANDŽUKIĆ BI BIO VRHUNSKI TRANSFER ZA BAYERN, S NJIM BI IMALI ŠANSE ZA OSVAJANJE LIGE PRVAKA' Legenda bavarskog velikana biranim riječima o Hrvatu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. kolovoz 2019. 17:01

Stefan Effenberg legendarni bivši nogometaš Bayerna (1990.-1992.,1998.-2002.) otvoreno komentirao medijske napise o dolasku hrvatskog 33-godišnjeg napadača Marija Mandžukića u redove minhenskog velikana.

"Mandžukić bi bio apsolutno vrhunski transfer za Bayern. Svrstao bi ih na sam vrh europskog poretka. Bayern bi iznenada imao šanse za osvajanje Lige prvaka", rekao je Effenberg za t-online.de i tako na sva usta nahvalio Mandžu kojem bi to bio povratak u redove bivšeg kluba.

Effenberg je potom dodatno pojasnio svoje razmišljanje.

"Mandžukić ima golemo iskustvo, a jako dobro poznaje Bundesligu i trenera Niku Kovača. Rijetko i gotovo nikad nije ozlijeđen, a spreman je žrtvovati se za momčad i ima jak mentalitet. To je ono što volim kod njega i što me uvijek impresioniralo. Mandžukić je i dalje gladan", dodao je Effenberg.

SC Paderborn's coach Stefan Effenberg gestures during their German Cup (DFB Pokal) second round soccer match against Borussia Dortmund in Dortmund, Germany, October 28, 2015.  REUTERS/Ina Fassbender     DFB RULES PROHIBIT USE IN MMS SERVICES VIA HANDHELD DEVICES UNTIL TWO HOURS AFTER A MATCH AND ANY USAGE ON INTERNET OR ONLINE MEDIA SIMULATING VIDEO FOOTAGE DURING THE MATCH.
REUTERS/Ina Fassbender
Stefan Effenberg

Dok o Mandžukiću ima sjajno mišljenje, Effenberga ne bi toliko veselio potencijalni dolazak Philippea Coutinha iz Barcelone.

"Coutinho ne poznaje niti Bundesligu niti Kovača i član je španjolskog kluba u kojem ne igra redovito. Odigrao je 90 minuta u samo 8 od 38 utakmica u Primeri, upisavši pet golova i dvije asistencije. Coutinho posjeduje sjajne kvalitete, ali njegov bi transfer bio rizik. Bayernu treba netko tko će im odmah pomoći, netko kome ne treba vremena za prilagodbu. Postoje bolje opcije od Coutinha po mojem mišljenju", zaključio je Effenberg.

Linker
18. travanj 2024 04:04