Emilio Andreoli/Getty Images
ČOVJEK ODLUKE

MARCELO BROZOVIĆ JE ZA INTER KLJUČAN I NEZAMJENJIV I TO JE - PROBLEM Prije dvije godine u Interu su mislili da su se osigurali, ali su se prevarili

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. veljača 2020. 18:30

Marcelo Brozović danas je bez ikakve dileme jedan od najvažnijih igrača milanskog Intera i u to nema nikakve sumnje.

"Marcelo je stup Intera posljednje tri godine, nezamjenjiv i ključan igrač. Prvo je bio ključan igrač kod Spallettija koji ga je postavio na playmakera, a sada i kod Contea koji ne može bez njega", piše talijanski portal Calciomercato.com.

Uslijed sjajnih Brozovićevih igara postavlja se pitanje njegove budućnosti u klubu. Naime, ugovor kojeg je Brozović s Interom produljio u listopadu 2018. vrijedi do 2022. godine, a odštetna klauzula u njegovom ugovoru povećana je s 50 na 60 milijuna eura. Činilo se u to vrijeme da je takva odštetna klauzula dovoljna, ali danas postoje brojni velikani koji su voljni takvu svotu platiti i aktivirati odštetnu klauzulu. Stoga su u Interu već započeli pregovore oko novog produljenja Brozovićevog ugovora.

"Inter je započeo razgovore oko produljenja ugovora. Marottin (sportski direktor Intera, op.a.) glavni zadatak je povećati Brozovićevu plaću budući ona trenutno iznosi 2.5 milijuna godišnje plus bonusi, što je premalo s ozbzirom na njegovu važnost. U zamjenu 'Nerazzurri' žele promijeniti njegovu odštetnu klauzulu. Do kraja godine dvije strane će sjesti i razgovarati", dodaje talijanski portal.

Brozović je ove sezone upisao 30 nastupa za Inter u svim natjecanjima i upisao je 3 gola i 4 asistencije uz 2581 minutu provedenu na travnjaku. Novim ugovorom Brozoviću u Interu žele otjerati udvarače poput Real Madrida koji se krajem prošle godine spominjao kao ozbiljan interesent za njegov transfer...

Linker
20. travanj 2024 11:46