Alessandro Sabattini/Getty Images
NESVAKIDAŠNJA PRAKSA

MARIO MANDŽUKIĆ DONIO KONAČNU ODLUKU, JUVENTUS BI MOGAO NAPUSTITI PUNO PRIJE OD OČEKIVANOG Talijanski mediji otkrili pomalo neuobičajen scenarij

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. studeni 2019. 19:42

Mario Mandžukić mogao bi napustiti redove Juventusa i prije samog otvaranja zimskog prijelaznog roka. Njegova nova destinacija trebao bi biti Manchester United.

Tvrdi tako talijanski Tuttosport, inače dobro upućen u zbivanja u torinskom velikanu.

"Mario želi otići u Manchester već u prosincu, kako bi trenirao i bolje se uklopio. Želi to kako bi počeo trenirati i prije službene realizacije transfera koji se može dogoditi od 1. siječnja 2020. godine", piše Tuttosport, koji provlači da za hrvatskog napadača dileme više nema gdje želi nastaviti karijeru.

Je li ovakav scenarij zapravo moguć? Dakle da Mandžukić ode u Manchester United i prije otvaranja prijelaznog roka?

Odgovor je - da. Međutim, dvije momčadi moraju postići dogovor koji će 33-godišnjem hrvatskom napadaču omogućiti ovakvu opciju. Događalo se već u prošlosti da neki igrač koji još nije službeno potpisao za novi klub trenira s istim klubom, a možda najpoznatiji je slučaj Thiaga Silve koji je u prosincu 2008. godine stigao u Milan iako nije mogao zaigrati sve do početka nove sezone.

Mandžukić inače ne trenira s ostatkom Juventusove momčadi već po posebnom programu s osobnim trenerom. Takva je odluka donijeta uz odobrenje klupske vrhuške nakon što je Mandžukić izostavljen iz momčadi za Ligu prvaka, što mu nikako nije najbolje sjelo. U svakom slučaju, Mandžukić želi čim prije otvoriti novo poglavlje u svojoj karijeri, a prema svemu sudeći u prosincu bi se već mogao preseliti u Manchester.

Linker
19. travanj 2024 21:18