Paolo Rattini/Getty Images
VEĆ JE SPAKIRAO KOFERE

MARIO MANDŽUKIĆ SELI IZ TORINA ČAK AKO I NE POTPIŠE ZA MANCHESTER UNITED Old Trafford je prva opcija, ali postoji i varijanta B ako se sve izjalovi...

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 05. kolovoz 2019. 10:06

U nedjelju poslijepodne stvari su u ‘predmetu Mario Mandžukić’ bile sljedeće - hrvatski nogometaš se priprema s Juventusom za novu sezonu, iako je u ovom trenutku najizvjesnije da u toj sezoni neće igrati za Juventus!

Manchester United je, naime, u opsežnom poslu prijelaznog roka došao do točke kada mora konkretizirati svoje “ulazne” interese. Nove se igrače može dovesti do 8. kolovoza (četvrtak) i direktori Uniteda više nemaju vremena za odgode. Mario Mandžukić je prvi pick za napad momčadi Olea Gunnara Solskjaera. Manchester United je, pak, prva opcija Mandžukiću za nastavak karijere!

Soccer Football - Premier League - Manchester United v Cardiff City - Old Trafford, Manchester, Britain - May 12, 2019  Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer reacts during the match      REUTERS/Andrew Yates  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Andrew Yates

Veliki predmeti

Zašto onda još nije realiziran transfer? Prije svega zato jer Manchester United ima velike predmete na dnevnom redu, počevši od Paula Pogbe i Romelua Lukakua, koji žele napustiti Old Trafford. Financijski, statusno i tehnički to su izuzetno vrući krumpiri za vodstvo engleskog velikana. Lukakua se žele riješiti, a sada je samo pitanje da financijski zatvore konstrukciju s Juventusom (ili u alternativnoj opciji s Interom).

Ključan problem u tom poslu je Paulo Dybala, odnosno njegovi posrednici, koji žele obilato naplatiti Juventusovo ponašanje, odnosno primoravanje Argentinca da prihvati Manchester. Dakako da te novčane beneficije koje traže (Dybalin brat je zastupnik) od Juventusa (da bi otišli), te od Uniteda (da bi došli) predstavljaju tešku tematiku na stolu pregovaranja.

TURIN, ITALY - JANUARY 22:  Paulo Dybala (L) of Juventus FC celebrates after scoring the opening goal with team mate Mario Mandzukic during the Serie A match between Juventus FC and SS Lazio at Juventus Stadium on January 22, 2017 in Turin, Italy.  (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
Valerio Pennicino/Getty Images

Mandžukićev slučaj je drukčiji. Trener ga želi, odšteta nije zahtjevna (oko 15 milijuna eura), a uvjeti koje traži su prilično visoki, ali u rangu takvog igrača i tržišta u Engleskoj. Englezi moraju u idućih 24-48 sati odgovoriti službeno (pismeno) da prihvaćaju (ili ne prihvaćaju) dogovor. Sve upućuje na to da će se vrlo skoro to i dogoditi.

Druga opcija

No, kako ništa nije gotovo dok se ne potpiše, treba ostaviti otvorenom i opciju da se Manchester United i Mandžukić naposlijetku neće udružiti. Što tada? Prva stvar je da englesko tržište više nije aktualno. Kako Mandžukić nema ideju, ni želju da ide opet u Španjolsku, niti da prihvati neku drugu talijansku destinaciju, a Francuska ionako nije nikad bila realna opcija, tada postaje vrlo izvjesno da bi se Mandžukić vratio u Bayern! Iz bavarskog kluba su već iskazali tu želju, ali kako je Mandžukić već duže u kontaktu s Old Traffordom, onda ta opcija dolazi u obzir ako se izjalovi Premiership.

Mario Mandzukic of Bayern Munich celebrates his goal against VfB Stuttgart during their German first division Bundesliga soccer match in Stuttgart, January 27, 2013.   REUTERS/Kai Pfaffenbach (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER) DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER GAME. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Poslovično povučeni Mandžukić pogotovo sada ne komunicira s medijima. No, vrlo su pouzdane informacije da je prelomio dvojbe i polako se priprema za preseljenje iz Torina. Jedino ostaje dvojba hoće li letjeti prema sjeveru Engleske ili prema jugu Njemačke. Hoće li se okušati u još jednom od najslavnijih klubova u povijesti nogometa ili će se opet uhvatiti izazova u najdražem slavnom klubu dosadašnje mu karijere. Još koji dan i ta će slatka dvojba biti prilično razbistrena.

MUNICH, GERMANY - MAY 10:  Mario Mandzukic of Bayern celebrates with the players of FC Bayern Muenchen celebrate at the Rathaus on May 10, 2014 in Munich, Germany.  (Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images)
Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Za igrača koji ima 33 godine interes takva dva velikana i želja da ga dovedu praktično je kao trofej karijeri. Nedvojbeno će Mandžukiću dodatno podići motivacijske razine i bit će vrlo zanimljivo vidjeti što će mu to donijeti u profesionalnom smislu tijekom iduće sezone.

Linker
19. travanj 2024 09:12