NAPLES, ITALY - JANUARY 10: Marko Rog of SSC Napoli in action during the TIM Cup match between SSC Napoli and AC Spezia at Stadio San Paolo on January 10, 2017 in Naples, Italy. (Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)
Francesco Pecoraro/Getty Images / Getty Images

DIRLJIV DAN

MARKO ROG IMA NOVI KLUB Izašao s terena usred treninga, navijači ga ispratili pljeskom: Ovo su financijski detalji transfera, evo koliko će zarađivati

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 20.07.2019. u 11:15

 • Marko Rog napustio je Napoli i prešao u Cagliari. Iako se još čeka potpis ugovora, to je gotov posao i ostala je samo formalnost. Jednom je tako izgledalo za Marcela Brozovića kada je sve dogovorio sa Sevillom, pa je u zadnji trenutak Inter spustio rampu, ali ovaj put takav se dramatična obrat preko noći ne očekuje.

  Rog je u petak ujutro izašao s terena usred treninga Napolija, pozdravio se sa suigračima, trenerima i osobljem, a navijači okupljeni oko igrališta u kampu ispratili su ga pljeskom. Mahnuo im je na pozdrav. To je za njega bio poseban dirljv dan, jer točno je napunio 24 godine, a Napoli mu je čestitao na internetskoj stranici kluba. Prema je već proveo pola godine u Sevilli na posudbi, sad je drukčije, nema povratka.

  Liječnički pregled

  Još ranije postignut je dogovor dosadašnje i budućeg poslodavca, Rog će odsad igrati za Cagliari, prvo godinu dana na posudbi, a potom klub sa Sardinije ima obvezu otkupa ugovora. Za posudbu će platiti 2 milijuna eura, zatim mora dodati još 13. To je već duže vrijeme uobičajen način poslovanja na Apeninima. Svjetlo dana ugledale su i ostale brojke - Rog će potpisati petogodišnji ugovor po kojem će zarađivati milijun eura po sezoni, a Napoli će dobiti i 15 posto od njegova sljedećeg transfera, ali i bonuse koji ovise u igrama i učinku Roga u novoj sredini.

  Nakon što je pokupio kovčege u hotelu Napolija u Dimaro Val di Sole, Rog se nije zaputio u svega 30 kilometara udaljeni Val di Pejo gdje se priprema Cagliari, nego u Rim. U glavni grad stigla je u petak i liječnička služba ekipa sa Sardinije kako bi obavili liječnički pregled za koji je termin bio u petak poslijepodne, a finiš vjerojatno u subotu ujutro. U poznatoj Villi Stuart. Ugovor bi mogao biti potpisan već danas, a Cagliari je najavio službenu objavu čim se to napravi.

  U Villi Stuart trebao bi se ovih dana pojaviti i Eljif Elmas, Makedonac kojeg Napoli dovodi kao novo ime u vezni red. Čekali su da prodaju Marka Roga kako bi ga angažirali iz Fenerbačea. Platit će ga 20 milijuna eura.

  Rog Cagliari vidi kao šansu da konačno zaigra standardno u prvoj postavi, ali i kao postaju nakon koje želi napraviti još jedan veliki transfer i najbolje godine u karijeri. Za to nužno je da se dokaže u Serie A, da napokon demonstira da je kadar igrati važnu ulogu na takvoj razini. Cagliari je klub iz donjeg doma (prošlu sezonu završio je na 15. mjestu), ovog časa mogao bi biti dobra prilika za hrvatskog reprezentativca da spasi karijeru i sačuva mjesto u nacionalnoj vrsti. Dovoljno je mlad da još napraviti velike stvari. Ali će igrački to morati i potvrditi.

  Moguće je da u Cagliariju imamo dvojicu Hrvata. Sada će ga dočekati Filip Bradarić, no naveliko se piše o zanimanju grčkog prvaka PAOK-a za njega. U igri je bila i Sevilla koja je odabrala drugo rješenje kad je vidjela odštetni zahtjev od 15 milijuna eura.

   

  Bradarić u PAOK?

  Međutim, Rus Savvidis, vlasnik grčkog kluba, baš je zapeo, pregovori su intenzivmo u tijeku. Grčkog prvaka čekaju kvalifikacije za elitnog natjecanje, Bradarić vide pravim pojačanjem. Kroz nekoliko dana će se znati hoće li Bradarić i Rog igrati zajedno ili će se priča drukčije rasplesti.

  Iz drugih medija