Screenshot: Chelsea
VRIJEME JE ZA VELIKI ISKORAK

MATEO KOVAČIĆ IMA PRILIKU KARIJERE! Evo zašto bi dolazak nogometnog velikana mogao biti najbolja stvar koja se dogodila najskupljem Hrvatu u povijesti

Transfer Matea Kovačića iz Reala u Chelsea dobio je službenu potvrdu. Kovačića će trenirati još jedno veliko nogometno ime, Frank Lampard, a od hrvatskog veznjaka će tražiti da bude opasniji po suparnička vrata, ono što je i sam radio u 13 godina koliko ih je proveo u Chelseaju.
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 01. srpanj 2019. 20:30

U Chelseaju su požurili, malo su se zanijeli pa na svojoj službenoj klupskoj aplikaciji The Fifth Stand u subotu objavili intervju s naslovom “My Footballing Firsts”. U tekstu je pisalo...

“Nakon što je okončan prijelaz na Stamford Bridge koji je uslijedio nakon uspješne posudbe u Chelseaju iz Real Madrida, razgovarali smo s Mateom Kovačićem...”

Nije stalo na tome, već su objavljene i Kovačićeve izjave:

“Sjajan je osjećaj potpisati za Chelsea, prvo posudba pa sada i pravi transfer. To je fantastičan klub, sa sjajnim suigračima i dobrim nogometnim stilom. Jako sam sretan što ostajem i vrlo sam ponosan što sam igrač Chelseaja.”

Prvi Englez

Netko je pogriješio, objavio priču prije nego što je prijelaz i službeno realiziran, ali nije to ništa šokantno. Već se neko vrijeme zna da su se Chelsea i Real Madrid dogovorili oko transfera te da je Kovačić odlučio ostati u londonskim redovima. Chelsea bi za Kovačića trebao platiti oko 45 milijuna eura, što će postati novi hrvatski rekord. Držao ga je i dosad Kovačić za kojeg je Real prije četiri godine Interu platio 38 milijuna eura.

Službeno potvrđen Kovačićev transfer

Transfer Matea Kovačića iz Real Madrida u Chelsea o kojem se već dugo pričalo napokon je dobio i svoju službenu potvrdu.

Posao je potvrđen od strane Reala i Chelseaja. Kovačić je postao najskuplji hrvatski nogometaš ikad, a Chelsea ga je od Reala otkupio za 45 milijuna eura. Hrvatski veznjak potpisao je petogodišnji ugovor s 'Bluesima'. Potpisom za Real srušio je vlastiti rekord, što se tiče transfera hrvatskih nogometaša. Naime, Real je 2015. godine za njegove usluge Interu platio 38 milijuna eura.

Zaista sam uživao u prošloj sezoni koju sam odradio na posudbi u Chelseaju. Osjećam se veoma ugodno u klubu, prija mi London i Premier liga. Jako sam sretan što sam dobio priliku postati stalnim članom Chelseaja. Uspješna sezona je iza nas, osvojili smo Europa ligu i nadam se da mogu doprinijeti novim klupskim uspjesima u godinama koje slijede", rekao je Mateo po potpisu ugovora, prenosi službena stranica kluba.

Morao je Chelsea brzo reagirati, jer je 30. lipnja bio posljednji dan kada je mogao potpisati ugovor s Kovačićem zbog kazne koju mu je nametnula FIFA. Ako se ta kazna ne poništi, Kovačić bi mogao postati posljednji igrač kojeg je Chelsea angažirao do sezone 2020./21.

Soccer Football - Championship Play-Off Semi Final Second Leg - Leeds United v Derby County - Elland Road, Leeds, Britain - May 15, 2019   Derby County manager Frank Lampard celebrates after the match            Action Images via Reuters/Jason Cairnduff
Action Images via Reuters

Frank Lampard, 41-godišnja igračka legenda Chelseaja, uskoro će biti predstavljen kao nasljednik Maurizija Sarrija, novog trenera Juventusa. Lampard je očito blagoslovio Kovačićev ostanak i postat će 11. trener koji je 25-godišnjeg hrvatskog veznjaka vodio u klupskoj seniorskoj karijeri. Još jedno veliko nogometno ime, veliki igrač koji će trenirati Kovačića. Vodili su Kovačića Zinedine Zidane i Roberto Mancini, legendarni nogometaši, vodio ga je kratko i Vahid Halilhodžić, još jedan iz skupine izvrsnih igrača.

Savjeti za ofenzivu

Igrao je Kovačić dosad pod četvoricom talijanskih trenera (Mazzarri, Sarri, Mancini i Stramaccioni), trojicom Hrvata (Čačić, Jurčić, Tot) te po jednim trenerom iz Francuske (Zidane), Španjolske (Benitez) i BiH (Halilhodžić). Lampard će postati prvi engleski trener u Kovačićevoj karijeri i od njega sigurno može dobiti važne savjete budući da je i sam bio veznjak.

Lampard će od Kovačića tražiti da bude opasniji po suparnička vrata, ono što je i sam radio u 13 godina koliko ih je proveo u Chelseaju. Lampard je, kao veznjak, najbolji strijelac u povijesti londonskog kluba za kojeg je zabio 211 golova u svim natjecanjima.

Kovačić je dosad odigrao ukupno 228 utakmica u raznim prvenstvima i u strijelce se upisao tek 12 puta, dok je Lampard u pet različitih sezona u karijeri zabio 12 ili više ligaških pogodaka.

Linker
23. travanj 2024 13:51