Alex Grimm/Getty Images
ŽELJAN DOKAZIVANJA

MATEO KOVAČIĆ OTKRIO ENGLEZIMA KAKO GA JE MODRIĆ UVJERIO U DOLAZAK U LONDON 'Jako smo bliski, pa je Luka i sretan i tužan...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. kolovoz 2018. 19:04

Mateo Kovačić sljedeće će sezone igrati u Chelseaju na jednogodišnjoj posudbi iz Reala.

Po dolasku u London spremno je pozirao fotografima s dresom novog kluba, a onda je objasnio kako je prije selidbe na Stamford Bridge razgovarao sa suigračem i prijateljem Lukom Modrićem koji itekako dobro poznaje glavni grad Engleske i Premiership iz perioda provedenog u Tottenhamu.

"Uvijek razgovaram s Lukom. On je, naravno, sretan zbog mene, ali i tužan jer odlazim jer smo jako bliski. Ali rekao mi je da je London nevjerojatan grad. Rekao je da će Premiership u početku biti težak, ali da je to dobra liga, da su stadioni uvijek puni i da ću uživati", objasnio je Kovačić, čije riječi prenosi London Evening Standard.

Onda je objasnio koliko je zapravo želio ovaj transfer.

"Nisam puno trenirao s Real Madridom jer sam jako želio doći u Chelsea. Dat ću sve od sebe da budem spreman".

Roscino, Rusija, 230618.
Stadion Roscino arena.
FIFA World cup 2018.
Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovacic pojavio se na treningu s novom frizurom, obrijane glave. Reprezentacija je odradila popodnevni trening a sutra nakon jutarnjeg treninga putuju u Rostov na Donu gdje igraju zadnju utakmicu u skupini D protiv Islanda.
Na fotografiji: Mateo Kovacic  i Luka Modric
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Tom Dubravec/ CROPIX

Kovačić je jedan od dva nova veznjaka Chelseaja koji je stigao pod novim menadžerom Mauriziom Sarrijem, a drugi je Jorginho iz Napolija.

"Uzbuđen sam što ću igrati uz Jorginha i mislim da ćemo uživati na travnjaku. Trener je taj koji odlučuje, a ja moram dati sve od sebe da se dokažem".

Upitan je Kovačić i hoće li biti teže osvajati trofeje u Chelseaju nego u Realu.

"Naravno, ali ova je momčad puno toga osvojila posljednjih godina. Priključio sam se momčadi koja je pobjednička".

Linker
18. travanj 2024 09:54