Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
NEZADOVOLJSTVO RASTE

MATEO KOVAČIĆ POKRENUO LAVINU! Nije samo Hrvat 'prekrižio' Mourinha zbog stila koji izluđuje navijače!? Manchester napušta i velika zvijezda?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. kolovoz 2018. 20:46

Mateo Kovačić jedna od vijesti dana u mnogim španjolskim i otočkim sportskim medijima. 'Mateo Kovačić odbio Mourinha i Manchester United zbog načina igre', vrišti s brojnih naslovnica. Marca tako piše kako je Manchester United ponudio oko 60 milijuna eura za otkup njegova ugovora, no Kovačić neće u Manchester, jer smatra, tvrdi madridski sportski dnevni list, da mu ne odgovara stil igre Uniteda.

Dan poslije, Mundo Deportivo objavio je priču o još jednom igraču kojem se obrambeni Mourinhov stil nimalo ne dopada. Paul Pogba navodno je nezadovoljan svojim statusom u Unitedu i već ovoga ljeta aeli napustiti Old Traffrord. Razlog? Upravo loš odnos s trenerom Mourinhom i 'zatvorena' Mourinhova taktika u kojoj se Pogba više ne nalazi, piše Mundo.

Kao riješenje neugodne situacije spominje se mogući transfer francuske zvijezde u Barcelonu, ali i problemi koji bi mogli nastati u realizaciji ovog posla.

"United za Pogbu neće tražiti manje od 130 milijuna eura, a igračeva plaća trebala bi biti najmanje 15 milijuna eura godišnje. S obzirom da prijelazni rok u Engleskoj završava 9. kolovoza, teško da će Barcelona u narednim danima moći odraditi taj posao".

Nama je trenutno, naravno, zanimljivija sudbina Matea Kovačića. Manchester United nije jedini klub s Otoka koji bi hrvatskog veznjaka želio vidjeti u svojim redovima. Ako je vjerovati izvorima Daily Maila, za njega se zainteresirao i Chelsea. Naime, Bluesi svoj vezni red žele ojačati dovođenjem Velšanina Aarona Ramseya iz Arsenala, koji bi ih stajao više od 30 milijuna eura. Ramsey s Topnicima pregovara oko novog ugovora te je Chelsea spreman uskočiti, ali ga je isto tako spreman čekati i do sljedćeg ljeta, kad će biti slobodan igrač. Kovačić je odabran kao alternativa, ističe se da novi menadžer Maurizio Sarri voli takav tip igrača.

Kovačić se ranije spominjao i kao potencijalna meta Liverpoola, a prijelazni rok u Engleskoj traje još samo tjedan dana, i bit će zanimljivo vidjeti hoće li hrvatski veznjak doista otići na Otok. U Real Madridu su svjesni da Hrvat zbog nezadovoljstva minutažom želi otići, ali ga ne namjeravaju tako lako pustiti. Novi trener Julen Lopetegui pokušat će ga nagovoriti na ostanak, dodaje Marca, no jasno je da mu standardnu poziciju u momčadi ne može obećati...

Linker
25. travanj 2024 06:29