REUTERS/Hannah Mckay
DOGOVOR JE PAO

MATEO KOVAČIĆ POSTAJE NOVI HRVATSKI REKORDER!? Iako mu je tek 25 godina primaknut će se ludoj brojci i iza sebe ostaviti Mandžukića i Modrića

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 10. svibanj 2019. 17:19

Španjolska Marca jučer je u velikom tekstu objavila kako Real Madrid i Chelsea privode kraju dugo najavljivanu operaciju u koju su uključena dva igrača. Eden Hazard je taj koji sigurno dolazi iz Londona u Madrid, dok bi se hrvatski veznjak Mateo Kovačić (25) trajno trebao nastaniti u dresu Chelseaja.

O Hazardovu transferu već se sve zna, i španjolski i engleski mediji barataju odštetom teškom 140 milijuna eura, što će biti najveći transfer u povijesti Real Madrida. Međutim, dojučer su praktički svi tvrdili kako Kovačić neće moći ostati u Londonu zbog toga što je UEFA potvrdila sankcije za Chelsea zbog kojih mu je zabranjeno dovoditi igrače u predstojećem ljetnom prijelaznom roku. Sada, pak, Marca tvrdi da ne postoje pravne zapreke da Kovačić ipak ostane u Chelseaju, navodeći da je Kovačić pristupio londonskom klubu još prošlog ljeta i da UEFA oko njega neće praviti problem, premda je u pitanju bila tek posudba. Marca je ozbiljna novina, zna se da ima dobre relacije s Realom i očito u Madridu imaju jake argumente za takav stav.

Nije promijenio stav

Pokažu li se Marcini navodi istinitima, Mateu Kovačiću ispunit će se velika želja, jer nekoliko je puta javno poručio da bi radije ostao u Londonu, nego se vratio u Madrid.

Povratak Zinedinea Zidanea na klupu nije promijenio njegov stav, iako je francuski trener navodno imao Kovačića u svojim kombinacijama. Međutim, hrvatski veznjak očito nije bio spreman za još jednu neizvjesnu sezonu u Madridu, posebno zato što u Chelseaju ima odličan status i Maurizija Sarrija, trenera koji je puno puta javno rekao da je hrvatski veznjak dio kluba i da ga svakako želi otkupiti od Reala.

Rekorder

Naravno da bi Kovačićev ostanak u Londonu automatski znači da će Real na račun Chelseaja uplatiti manji iznos, ali Marca svejedno računa da će iznos premašiti sto milijuna eura. Što bi značilo da je Kovačićeva vrijednost procijenjena između 30 i 40 milijuna eura.

Mateo Kovačić bi na taj način uvjerljivo zasjeo na prvo mjesto hrvatskih igrača po pitanju odšteta koje su klubovi za njega platili. Inter (11) i Real Madrid (38) do sada su ga platili 49 milijuna eura, a kada tome dodamo mogućih 40 u transferu u Chelsea, Kovačić će se već sa 25 godina primaknuti brojci od 100 milijuna eura. Daleko iza njega ostali bi Mario Mandžukić (64,5) i Luka Modrić (56), koji su do sada bili rekorderi po pitanju plaćenih odšteta.

Linker
20. travanj 2024 12:34