Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
NEIZVJESNA BUDUĆNOST

MATEO KOVAČIĆ PRED ZAOKRETOM U KARIJERI Vatreni ima opciju povratka u čak dva bivša kluba, čak i situacija s novim trenerom gura ga u poznatom smjeru!

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 25. lipanj 2019. 20:33

U idućih nekoliko dana moglo bi biti poznato gdje će Mateo Kovačić nastaviti karijeru budući da mu 30. lipnja istječe jednogodišnja posudba u Chelseaju. Londonski klub zbog kazne FIFA-e ne smije ovo ljeto registrirati nove igrače, no 25-godišnji vezni nogometaš Real Madrida prošle je sezone igrao na Stamford Bridgeu, pa ga vjerojatno ne bi trebali registrirati kao novog igrača otkupe li njegov ugovor, odnosno ne bi bio pod zabranom.

Chelsea bi tako do nedjelje u ponoć trebao poslati ponudu u Madrid ako je zainteresiran. Hoće li to učiniti, zasad je neizvjesno jer je trener Maurizio Sarri otišao u Juventus. On ga je prošle godine posudio, prilikom čega u ugovoru nije bilo obveznog otkupa ugovora ni prava na njegov otkup. Kod Sarrija je sudjelovao u 51 utakmici, dva je puta asistirao za pogodak, a na kraju sezone osvojio je Europsku ligu. Sarri je načelno bio za njegov ostanak, a Kovačić govorio da je zadovoljan u Londonu.

Favorit je za novog menadžera Chelseaja Frank Lampard, aktualni trener Derbyja. On dosad nije dao nikakav komentar o Kovačiću. Istovremeno, Real Madrid je nakon četiri dovedena pojačanja krenuo s prodajom igrača, a zasad je Santiago Bernabeu napustio samo vezni Marcos Llorente prešavši u Atletico.

Nepoznato je i koliki bi iznos zadovoljio Real Madrid, s kojim Kovačić ima ugovor do ljeta 2021. godine. Talijanski su mediji spomenuli i interes Intera, gdje je već igrao, od 2013. do 2015., no pitanje je koliko Crno-plavi mogu platiti za njega. Njegova cijena iznosi 25 milijuna, podatak je Transfermarkta, no španjolski mediji navode da bi predsjednik Florentino Perez i generalni direktor Jose Angel Sanchez mogli tražiti do 50 milijuna eura.

Nije poznato ni što Kovačić želi. Prije godinu dana inzistirao je na odlasku nekamo gdje će igrati jer nije bio zadovoljan što ga Zinedine Zidane uvodi s klupe u formaciji 4-3-3 gdje su igrali Luka Modrić, Toni Kroos i Casemiro. Tijekom prethodne tri sezone u Real Madridu sudjelovao je u 109 susreta, u kojima je osam puta asistirao i zabio tri gola. Otišao je na posudbu nakon što ga Zidane nije uveo u finalu Lige prvaka u Kijevu protiv Liverpoola. Ubrzo nakon toga otišao je i Zidane, koji se vratio u ožujku, a otada nije spomenuo Kovačića, niti je bio upitan o njemu.

Linker
19. travanj 2024 21:44