Denis Doyle/Getty Images
PIŠE MARCA

MATEO KOVAČIĆ SELI U BUNDESLIGU? Europski uglednici s nestrpljenjem osluškuju velike vijesti sa Santiago Bernabeua

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. lipanj 2018. 11:37

Nakon iznenađujuće odluke o odlasku Zinedinea Zidanea s klupe Real Madrida španjolski mediji naveliko nagađaju o budućnosti klupskih zvijezda.

Jedan igrač s čijom budućnosti se često špekulira je Mateo Kovačić. Talijanski i španjolski mediji još ranije su spominjali interes Juventusa, a sada Marca navodi kako je za njegove usluge zainteresiran i Schalke.

Sljedeće sezone klub iz Gelsenkirchena igrat će u Ligi prvaka, a u potrazi su za zamjenom Leona Goretzke koji seli u minhenski Bayern.

Prethodnih sezona Zidane je odbijao mogućnost Kovačićevog transfera ističući njegovu važnost u politici rotacije igrača, ali Francuzovim odlaskom stvari su se promijenile. Nije se promijenila činjenica da hrvatski veznjak želi redovito igrati, ali u klubu mu zasad to ne mogu obećati, barem dok ne imenuju novoga trenera.

Kovačićev ugovor s Realom istječe u lipnju 2021. godine, a u klubu mnogi smatraju da je on igrač za budućnost. Casemiro trenutno drži Kovačiću omiljenu poziciju u momčadi, a pitanje je hoće li se takva situacija promijeniti i dolaskom novog trenera, ističe Marca.

Juventus i Schalke zasad su glavni kandidati za Kovačićev transfer, a zasigurno nisu jedini. Mnogi europski uglednici pažljivo motre na rasplet situacije na Santiago Bernabeuu, poput Intera, Tottenhama...

Linker
20. travanj 2024 12:12