Clive Brunskill/Getty Images
'PAO JE AUSTRIJSKI REKORD'

MENADŽER OTKRIVA NEPOZNAT DETALJ TRANSFERA DRUGOG NAJSKUPLJEG HRVATSKOG STOPERA U POVIJESTI Uoči potpisa za Marseille javili su se iz Španjolske...

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 22. srpanj 2018. 16:37

Nakon potpisa Duje Ćalete-Cara za Marseille javio nam se njegov menadžer iz Splita Darko Nejašmić, koji je bio prisutan u Francuskoj dok su se obavljale posljednje pojedinosti oko transfera.

I austrijski mediji su se raspisali o ovom poslu, jer je Ćaleta-Car ostvario najveći izlazni transfer u povijesti njihove zemlje. Iza mladoga Šibenčanina su sada Naby Keita i Sadio Mane, koji su također iz Red Bull Salzbrga prodani svojevremeno za 15 milijuna eura u Leipzig, odnosno Southampton.

Marseille se jučer nešto iza 11 sati pohvalio svojim novim igračem u posebnom video uratku u kojem Ćaleta-Car na kraju uzima dres s brojem 15 koji je nosio i u reprezentaciji, a kasnije su ga predstavili i na press-konferenciji.

- Naravno je da smo zadovoljni, to je austrijski rekord. Duje je zadovoljan, potpisao je na pet godina i to je to - referirao nam je Nejašmić iz Marseillea.

Za Ćaletu-Cara ovo je tjedan koji će zauvijek pamtiti. Samo nekoliko dana nakon osvajanja svjetskog srebra s Hrvatskom te slavlja u Zagrebu potpisao je za francuskoga velikana, a još isti dan imao je po povratku u domovinu odraditi posebni prijam i slavlje u Šibeniku, koje su mu organizirali njegovi sugrađani. Također, počeo mu je teći i odmor, jer se svom novom klubu priključuje 6. kolovoza, dobio je više vremena kako bi se opustio nakon naporne sezone koja mu je završila osvajanjem titule doprvaka svijeta. No, posljednjih dana se spominjala i Sevilla...

- Istina je da se javila Sevilla, ali Marseille je bio korektan i konkretan te smo tako završili posao s njima. Moram istaknuti da je njihov sportski direktor Andoni Zubizareta bio superkorektan, tako da smo sve riješili - dodao je Nejašmić.

Poznato je da je RB Salzburg igrao u Europskoj ligi s Marseilleom, kasnijim finalistom. Je li se ‘ljubav’ prema Ćaleti-Caru dogodila tada ili još ranije?

- Pratili su ga oni, kao i svi ostali klubovi, još od ranije. Sigurno je da mu je u prilog išlo to što su igrali međusobno, kada je Duje odigrao odlično. To je, uz nastup na Svjetskom prvenstvu s reprezentacijom, bio samo dodatni plus u zaključenju posla - zaključio je Nejašmić.

Linker
23. travanj 2024 18:17