Lintao Zhang/Getty Images
TAKO SE DA

MJESEČNA PLAĆA MU JE TRI MILIJUNA EURA, ZDRAV JE, A SJEDI KUĆI? Brazilska zvijezda novim potezom poslala još jednu poruku klupskim šefovima

NEYMAR SAGA Pustolovina u režiji brazilskog razmetnog sina traje i dalje. Neki će reći da se samo čeka zadnji dan prijelaznog roka kako bi sve ispalo nalik na filmski scenarij. Slažemo se, to je i dalje bolja ljubavna priča od Twilighta.
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 26. kolovoz 2019. 22:54

Bliži se kraju još jedno ljeto i njemu pripadajući nogometni mercato. Istina, priznati moramo, malo je podbacio u odnosu na neke iz prošlih godina. Zapravo, možda bi podbačaj u smislu trošenja gomile novca od strane bogatih bio malo pregrub izraz. Ali, nećemo pogriješiti ako kažemo da se sve malo pravilnije disperziralo po mjesecima. Počevšii od potpisa koji su dogovarani od siječnja na dalje, do samog "transfer windowa" koji je imao svojih vršnih točaka i u srpnju i u kolovozu.

Tema koja nikada ne blijedi vezuje se za brazilskog napadača Neymara. Kapetan Selecaoa više ne želi biti dio Paris Saint-Germaina. Dalje od pokala francuskog prvaka ne ide, momčad se i kvalitativno počela osipati, a on se s punih 27 na leđima želi u potpunosti posvetiti davanju onog najboljeg od sebe. Ulazak u takozvani "prime" period evidentno ne želi potrošiti na puko loptanje francuskim travnjacima koji mu, htjeli mi to priznati ili ne, sasvim ne odgovaraju. Iz ovog ili onog razloga.

Možda sam pristup, prvo samog igrača a onda i njegovog oca nije baš najbolji u smislu iskazivanja onog što se misli i želi postići. Ovo ljeto za Neymara je strašno dugo i toplo. Nije bio na Copa Americi zbog ozljede, a onda je u Parizu, na treningu kluba koji ga plaća, ako to možda niste znali, bezmalo 100 tisuća eura po danu, više gostovao nego ozbiljno radio.

Već mjesecima govori kako bi se želio vratiti u Barcelonu kojoj je ovog ljeta preće bilo dovesti Griezmanna i de Jonga te se istrošiti na njima. Okej, možda još nešto i ostane za Neymara, spominju se razni modeli. Posudba pa otkup, dovođenje ali uz plaćanje takozvanih "image rightsa" kasnije, u igri su i raznorazne trampe za ove ili one igrače... Dojam je kao da i jedni i drugi žele napraviti sve da se dogodi njegov povratak na Camp Nou.

Soccer Football - Ligue 1 - Paris St Germain v Dijon - Parc des Princes, Paris, France - May 18, 2019   Paris St Germain's Neymar after winning Ligue 1         REUTERS/Philippe Wojazer
REUTERS/Philippe Wojazer

Dobro, možda i ne baš svi. Njegov otac, ujedno i patron njegove karijere radi neke druge stvari. Tako je nedavno zapratio kapetana madridskog Reala, Sergia Ramosa na jednoj društvenoj mreži, a poznato je i to da otvoreno prijateljuje s gazdom kraljevskog kluba, Florentinom Perezom. Na koncu, zbog nekih potezanja po sudovima od ranije, Neymar senior nije htio ni čuti za novi dolazak svog sina pod katalonsko nebo. Možda i zbog toga sve još uvijek stoji.

Za vrijeme dok je PSG igrao nedjeljnu utakmicu protiv Toulousea (4:0), Neymar se u svom pariškom domu smjestio u fotelju. Nije bio na Parku prinčeva, što bi se očekivalo od stožernog igrača momčadi kako bi je podržao. Čak ni njihovu utakmicu nije našao za shodno pogledati, već je pratio što to radi Barcelona protiv Betisa. Uza sve to, nakon tog je sraza redom "lajkao" fotografije slavlja pobjede Barcinih igrača.

U svakom klubu je hrpa ozlijeđenih

PSG je u spomenutoj utakmici s Toulouseom izgubio Cavanija i Mbappea zbog ozljeda. U Barceloni pak nema Messija, Suareza i Dembelea, a Realu fali čitava četa igrača - od Hazarda i Asensia na dalje. Dakle, svima je na neki način potreban, a najviše aktualnom mu treneru, nesretnom Thomasu Tuchelu. Još i prije Toulousea potonji je izrazio ogromno nezadovoljstvo činjenicom da je PSG-ov sportski direktor Leonardo dao veto na Neymarov nastup u toj utakmici. Leonardo je kazao kako mu sunarodnjak neće igrati sve dok se ne razriješi njegov status.

Vrijeme je za završne poteze. Barcelona, Real Madrid, po najnovijem i Juventus. Svi oni imaju nešto za reći oko Neymara. Sigurno je, gotovo stopostotno da ga u dresu PSG-a više nećemo vidjeti.

Linker
24. travanj 2024 03:15