Reuters / Sergio Perez Livepic
OTKLONIO SVAKU SUMNJU

MODRIĆ MEĐU TROJICOM KANDIDATA ZA NAJBOLJEG U EUROPI Kapetan Vatrenih reagirao na napise koji su obišli svijet: 'Ovo je najveća glupost u povijesti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. kolovoz 2018. 16:16

Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah ušli su u najuži krug kandidata u izboru za UEFA-inog igrača godine.

Spomenuta trojka odabrana je odlukom trenera 80 momčadi koje su prošle sezone igrale u Ligi prvaka i Europskoj ligi, te 55 novinara zemalja članica UEFA-e.

Iza Modrića, Ronalda i Salaha najveći broj glasova dobili su Antoine Griezmann (72), Lionel Messi (55), Kylian Mbappe (43), Kevin de Bruyne (28), Raphael Varane (23), Eden Hazard (15) i Sergio Ramos (12).

Ime dobitnika nagrade bit će objavljeno 30. kolovoza u Monacu na ždrijebu skupina Lige prvaka.

UEFA je nagradu za najboljeg nogometaša Europe pokrenula 2011. godine a nagrade su do sada osvajali Leo Messi (2011, 2015), Andres Iniesta (2012), Franck Ribery (2013) i Cristiano Ronaldo (2014, 2016, 2017).

Luka Modrić je na nedavnom svjetskom prvenstvu u Rusiji, na kojem je hrvatska vrsta osvojila drugo mjesto, proglašen najboljim igračem, a kapetan'vatrenih' je i jedan od kandidata na najboljeg igrača svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Modrić bi u Monacu mogao osvojiti i dvije nagrade, jer je i među tri kandidata za najboljeg veznjaka, a njegovi protukandidati su Belgijanac Kevin De Bruyne i Nijemac Toni Kroos.

Inače, u brojnim španjolskim i talijanskim medijima u nedjelju je osvanula informacija da je Modrić sam pristupio Interu ovog ljeta vezano uz potencijalni transfer.

Prvotno je vijest objavljena na Instagram profilu 'futbollarevesa', a na istu je hrvatski veznjak napisao da je 'najveća glupost u povijesti'.

O transferu Luke Modrića u Inter nagađalo se medijski dobar dio ljeta, a na kraju do njega nije došlo, a Real i Inter su zaratili i međusobno si prijete tužbama. Iz Reala su prvi najavili tužbu zbog kontaktiranja Modrića bez njihovog dopuštenja.

Vijest kako je Modrić bio taj koji je kontaktirao Inter zbog transfera kako bi ondje zaigrao uz bok reprezentativnih suigrača Perišića, Brozovića i Vrsaljka, a ne obratno, objavila je i Gazzetta dello Sport.

#Modric

A post shared by Fútbol Al Revés (@futbolalreves) on

U posljednju glasinu koja je govorila da je Modrić pristupio Interu je malo tko vjerovao, a ako je itko sumnjao, sada je stigla i službena potvrda, a reakcija kapetana Vatrenih završila je na naslovnici ugledne Marce.

Screenshot: Marca

KANDIDATI ZA UEFINE NAGRADE

Najbolji igrač: LUKA MODRĆ, Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah

Najbolji vratar: Alisson Becker, Gianluigi Buffon, Keylor Navas

Najbolji branič: Marcelo, Sergio Ramos, Raphael Varane

Najbolji veznjak: LUKA MODRIĆ, Kevin De Bruyne, Toni Kroos

Najbolji napadač: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah

Najbolji igrač Europske lige: Diego Godin, Antoine Griezmann, Dimitri Payet

Najbolja nogometašica: Pernille Harder, Ada Hegerberg, Amandine Henry

Linker
18. travanj 2024 16:05