Soudani i Sammir
 Damir Krajac / Hanza Media
PRIČA JE OZBILJNA

MOŽE LI SAMMIR ZAMIJENITI NAJVEĆE DINAMOVO OVOLJETNO POJAČANJE? Evo kakva je situacija s povratkom bivšeg hrvatskog reprezentativca u HNL

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. kolovoz 2019. 17:04

Kako smo ekskluzivno objavili, Lokomotiva pregovara sa Sammirom oko mogućeg angažmana bivšeg hrvatskog reprezentativca i jednog od najtrofejnijih igrača Dinama.

Priča je ozbiljna, ali, naravno, treba vidjeti hoće li se ostvariti. Trebaju se kod transfera poklopiti mnoge stvari da bio se realizirao. Jučer smo o tome porazgovarali s glavnim čovjekom zagrebačkog kluba Božidarom Šikićem.

Razgovori traju

- Sve je vrlo jasno: kontakti postoje, razgovaramo. Da bi Sammir došao u Lokomotivu, sve strane moraju biti zadovoljne i sretne. Ako smo svi sretni, onda je dobro. Ako nismo, onda nije dobro - kazao je u uvodu Šikić.

CROPIX

Veli da zna da bi se Sammir želio vratiti u Hrvatsku.

- Želi se vratiti, ima 32 godine, igrao je drugu brazilsku ligu, a on je svakako izniman igrač. Naravno, ako je u normalnoj formi. Kada je tako, Sammir je prevaga u svakoj momčadi. Zato kažem da bi nam jako dobro došao ako je u pravoj formi. Posljednju utakmicu za svoj bivši klub igrao je sredinom kolovoza, znači da bi trebao biti “u normali”.

Može li pravi Sammir zamijeniti Luku Ivanušeca?

- O čemu mi pričamo? Sammir može zamijeniti svakoga! On kad je u formi može igrati u Real Madridu, a ne u Lokomotivi! Njegova je kvaliteta ogromna. Ali ako nije pravi, ako nije u formi, ne može igrati nigdje. Definitivno, postoji mogućnost da ga dovedemo, ali vidjet ćemo što će biti.

Zagreb, 190819.
Petrinjska.
Druzenje igraca GNK Dinamo sa navijacima.
Na fotografiji:   Luka Ivanusec.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač/Cropix

Tuci će biti jako dobar

Dakle, Sammir je blizu Lokosima, ali naravno, trebaju se dogovoriti svi parametri transfera, da bi svi, kako kaže Šikić, bili sretni. Radi se, naravno, o financijama.

Pitamo još Šikića kako gleda na Lokomotivu ove sezone.

- Opet smo jako mlada momčad. Mi smo klub koji je proizvodio mlade igrače i živi od toga. Imamo školu koja je u vrhu hrvatskog nogometa, igrači iz naše škole uvijek će dobiti prednost i šansu, Lokomotivi su ti mladi igrači život. Kao i tim igračima. Uvijek će to biti dobro.

Priča nam da očekuje da Mario Budimir bude napadač koji će zabijati pogotke.

- Mislim da će Budimir biti pravi napadač za nas. Također, mladi će Tuci biti jako, jako dobar. Samo mu treba vremena, on je mlad, 2000. godište. Nema brige za Lokomotivu.

Može li se Lokomotiva ubaciti u borbu za gornji dio ljestvice?

- Ne da možemo, nego ćemo se mi sigurno ugurati u vrh. To što neki imaju mnogo više novca od nas ne znači da će biti ispred nas.

Linker
19. travanj 2024 06:55