REUTERS/Carl Recine
VATRENI MERCATO

MUNDIJAL POMAKNUO GRANICE! VATRENI U PRILICI POTPISATI NAJBOLJE UGOVORE U SVOJIM KARIJERAMA Kovačić odbio trenerova jamstva, Šime se zagrijao za Inter

Mnogi hrvatski reprezentativci su svojim odličnim predstavama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji “nabildali” rejting i vrijednost te su u prilici da u nadolazećim mjesecima potpisati najbolje ugovore u karijarama.
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 23. srpanj 2018. 11:38

Astronomska otkupna cijena od navodno čak 90 milijuna eura, koju je nedavno za njega izvjesio Florentino Perez, nije pokolebala Matea Kovačića. U petak je nogometaš posjetio Realov trening-kamp u Valdebebasu i novom treneru Julienu Lopeteguiju ponovio - želim van.

Sa sličnim zahtjevima, samo s drukčijim motivima (Kovačić želi više minuta na terenu), do kraja prijelaznog roka klupskim će direktorima na vrata zakucati još najmanje trojica ili četvorica hrvatskih reprezentativaca. Oni su predstavama na Mundijalu nabildali rejting i vrijednost te došli u priliku potpisati najbolje ugovore karijere.

Šime Vrsaljko

Inter se vratio u Ligu prvaka i tamo ne namjerava igrati epizodnu ulogu, a Šimu Vrsaljka u klubu doživljavaju kvalitetnijim rješenjem za desni bok nego Mattea Darmiana (Man. Utd.) ili Davidea Zappacostu (Chelsea). Gazzetta dello Sport donosi vijest da je Vrsaljko zainteresiran za povratak u Italiju, gdje je igrao za Genou i Sassuolo, te da je o svojoj želji već obavijestio Atletico Madrid.

Soccer Football - World Cup - Round of 16 - Croatia vs Denmark - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - July 1, 2018  Croatia's Sime Vrsaljko in action with Denmark's Martin Braithwaite   REUTERS/Carlos Barria
REUTERS

Čini se da je Diego Simeone spreman pregovarati, ali samo pod uvjetom da se transfer realizira u jednom komadu, umjesto u razlomljenom aranžmanu kakav predlaže Inter. Godinama već pritisnut rigidnim pravilima financijskog fair-playa, Inter ne može iskeširati veliki novac, ponudio je Atleticu otkup u formuli “šest milijuna eura za posudbu ove sezone + 25 milijuna eura za otkup ugovora sljedeće ljeto”.

Mogućnost transfera: 50 posto

Potencijalni kupac: Inter

Ante Rebić

Već nakon eksplozije u ciljnoj ravnini klupske sezone, kada je “doubleom” srušio Bayern u finalu njemačkog Kupa, Ante Rebić postao je vruća roba na policama. Prva, logična asocijacija bila je selidba u Bayern, pod krov Nike Kovača koji ga je u Frankfurtu reanimirao i učinio zvijezdom, ali posljednji signali iz Münchena ukazuju da velikan ipak nije spreman iskeširati 40 milijuna eura (Transfermarkt danas procjenjuje igrača na 30 milijuna eura). U međuvremenu je Rebić na SP-u uključio turbo pogon i nagovorio predstavnike bogatih premierligaških klubova - a spominju se Manchester United i Arsenal - da se priključe licitaciji.

Soci, Adler, Rusija, 070718.
Olimpijski stadion Fisht.
FIFA World cup 2018.
Nogometna utakmica cetvrt finala svjetskog nogometnog prvenstva, FIFA World cup 2018, Rusija - Hrvatska.
Na fotografiji: Ante rebic
Foto: Boris Kovacev/ CROPIX
Boris Kovacev/ CROPIX

Osim igrača koji će u rujnu navršiti 25 godina i želi prijelaz u ambiciozniji klub od Eintrachta, transferu će se najviše radovati u - Firenzi. “Viole” su, naime, Rebića prodale Eintrachtu po diskontnoj cijeni od četiri milijuna eura, ali su zadržale pravo na čak 50 posto sljedećeg transfera koji bi trebao srušiti dosadašnji Kovačićev rekord.

Mogućnost transfera: 80 posto

Potencijalni kupci: Bayern, Manchester United, Arsenal

Ivan Perišić

“Razgovarao sam s Ivanom nakon Svjetskog prvenstva, rekao mi je da treba odmor jer je fizički i emotivno ispražnjen, ali nije se izjasnio o ostanku u Interu”, priznao je Luciano Spalletti kroničarima “nerazzurra”. Perišić (29) se nije izjasnio zato što ne želi prekrižiti mogućnost da karijeru nastavi u “kazalištu snova”, kod karizmatičnog “intendanta” Josea Mourinha. Ova ljubav, koja se rasplamsala u proljeće 2017. godine kada je Mourinho stigao na radni izlet u Zagreb, da bi se stišala dolaskom Alexisa Sancheza u Manchester United, sada je ponovno aktualizirana jer “Special One” želi na terenu baš takav eksplozivan kalibar, kakav nije pronašao ni u Martialu, ni u Rashfordu.

Boris Kovacev / CROPIX
CROPIX

Potencijalna prepreka? Uvijek ista - cijena. Kada je pristao produljiti vjernost klubu pod boljistich sukovam uvjetima, Perišić je prihvatio Interov zahtjev da u ugovoru nema otkupne klauzule. Odšteta je klizna, ovisna o sposobnosti Interovih pregovarača. Spekulacije kažu da bez 70 milijuna eura neće biti transfera.

Mogućnost transfera: 50 posto

Potencijalni kupac: Manchester United

Mateo Kovačić

Mladi veznjak (24) je, tvrdi Marca, ostao hladan na Lopeteguijeva uvjeravanja da ga u Madridu čekaju bolji dani. Skeptičan je prema obećanju da će brzo proći ispod duge budući da su konkurenti za dresove i dalje Modrić, Kroos, Isco i Casemiro, a dosadilo mu je mehanički gomilati trofeje. Presudne utakmice je gledao s klupe ili bi dobivao simboličnu minutažu.

Roscino, Rusija, 230618.
Stadion Roscino arena.
FIFA World cup 2018.
Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovacic pojavio se na treningu s novom frizurom, obrijane glave. Reprezentacija je odradila popodnevni trening a sutra nakon jutarnjeg treninga putuju u Rostov na Donu gdje igraju zadnju utakmicu u skupini D protiv Islanda.
Na fotografiji: Mateo Kovacic  i Luka Modric
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Tom Dubravec/ CROPIX

“Mladi igrač mora imati kontinuitet nastupa. U tri godine nagomilao sam puno trofeja i stekao prijatelje, ali ne mogu reći da sam sretan. Zato želim promjenu”, objasnio je Kovačić novinarima Marce još tijekom SP-a u Rusiji. Jedini problem mogla bi predstavljati cijena. Spekulira se da se “kraljevski klub” neće spustiti ispod 50 milijuna eura, no to je podložno dogovorima.

Mogućnost transfera: 90 posto

Potencijalni kupci: Man. City, Liverpool, Juventus, Inter

Linker
25. travanj 2024 16:03