Foto: Damir Krajac / CROPIX
VRLO ŽIVO NA MAKSIMIRU

NA MAKSIMIR STIGLA VELIKA ŽELJA NENADA BJELICE Novo pojačanje danas potpisuje ugovor s Dinamom, pred realizacijom je i transfer povremenog Vatrenog!

DINAMO Stiže krilni napadač Lecha Poznanja
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. lipanj 2018. 20:29

Danas bi ono što smo najavljivali trebalo postati službeno, Poljak Damian Kadzior postat će novi igrač Dinama. Naravno, uz ogradu da se u zadnji tren nešto može izjaloviti, ali valjda neće. Kadzior je jučer već obavljao liječničke preglede, nastavit će danas i tada bi trebao i potpisati ugovor s Modrima.

Krilni napadač, kojega je želio Nenad Bjelica, a koji je bio i meta bivšeg Bjeličina kluba, Lecha iz Poznanja, tako će dodatno pojačati konkurenciju na krilnim pozicijama. A Dinamov trener dobit će time još jednog igrača kojega je sam želio. Utorak bi mogao donijeti i novosti oko mogućeg dolaska Marina Leovca. Lijevi bek PAOK-a (još uvijek) ozbiljna je opcija, jučer se u Maksimiru također pričalo o njemu, u idućih dva-dva mogli bismo saznati hoće li donedavni Rijekin igrač konačno odjenuti Dinamov dres ili ne.

Naravno, tema razgovora je novac, oko odštete između Dinama i solunskog kluba, koja bi trebala biti 350-400 tisuća eura i oko igračeva godišnjeg ugovora. Nije Leovac jedina opcija, Modri za tu poziciju na ‘lageru’ imaju i igrače iz Španjolske, Francuske, Italije..., međutim, dojma smo da su skloniji Leovcu. Prije svega jer ga Bjelica poznaje i cijeni, a i zato što mu ne bi trebalo puno vremena za prilagodbu na Dinamo i trenerove zahtjeve.

Očekuju u Maksimiru i Francuza Kévina Théophile-Catherinea, stopera iz St. Etiennea. Možda on već danas bude u Zagrebu, pa i on odradi liječnički i potpiše ugovor, iako je izglednije da će se to dogoditi idućih dana. Opet, uz ogradu, ako se nešto u međuvremenu ne promijeni. Podsjetimo, blizu je modrom dresu bi u drugi Francuz, Damien da Silva iz Caena, iščekivalo se i njega na liječničkom pregledu, pa dogovor nikad nije postignut. Catherine je, kažu svi, bliže, ali još nije stigao.

Inače, zadnjih tjedana se provlačila dvojba hoće li Lokomotivin kapetan Ivan Šunjić doći u Maksimir i konkurirati kod Bjelice za momčad, ili će opet nekamo na posudbu, ako već u Lokomotivu. Ne znamo čemu ta dvojba, Šunjić je odigrao odličnu sezonu i sasvim sigurno ima pravo nadati se minutaži i u Dinamu, a ako je dvojba i postojala sad je, navodno, više nema. Šunjić bi se trebao pojaviti 18. lipnja na pripremama i ostati u kadru Modrih s idejom da se nametne i za udarni sastav.

Linker
27. travanj 2024 04:43