Foto: Jakov Prkic / Cropix
BIJELI MERCATO

NA POLJUDU JE PUNO UPITNIKA Kopić i Bjelanović su samo neka od pitanja, a u klubu se žele riješiti nekolicine igrača! Jedan nogometaš ostaje enigma

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 21. kolovoz 2018. 00:39

Zoran Nižić, kapetan Hajduka, nije bio u kombinacijama za nastup protiv Gorice sinoć, uhvatila ga je temperatura, što se samo nadovezalo na prijašnje probleme s virozom, a otprije je poznato da je treneru Željku Kopiću rekao da je nespreman za nastupe. Malo ozljeda, malo viroza, pa onda i nezadovoljstvo što ga klub nije pustio u turski Göztepe, sada temperatura i, eto, Nižića u dresu Hajduka nema već šestu utakmicu.

Problem je to koji tinja, a nakon što je dobio temperaturu, Nižić, sve da je i htio, nije mogao nastupiti protiv Gorice.

Premale ponude

Njegov je slučaj jedan od onih koji se moraju što prije riješiti ili odlaskom ili ponovnim ulaskom u momčad, no pitanje je kakvi su trenutno odnosi nakon što ga klub nije pustio u Göztepe, koji ga je tražio, no Hajduk očigledno nije bio zadovoljan ponudom koju je odbio. Nižić je u 29. godini, odlazak u inozemstvo prilika mu je da osigura egzistenciju, a nikako da se dogodi. Nižić je Hajduku uvijek potreban, a ponude koje stižu klupskom rukovodstvu premale. No valja pričekati iduće dane, ima još do prijelaznog roka i možda se konačno nešto i za njega otvori što bi zadovoljilo obje strane.

No nije on jedini koji je na odlasku, Hajduk se želi riješiti još nekolicine koji imaju puno veće ugovore od Nižića. Prvi na popisu onih koji ne igraju dovoljno, a imaju visoka primanja jest Marko Futacs (240.000 eura godišnje), prvi strijelac lige iz pretprošle sezone, koji se u prošloj ozlijedio i morao na operaciju koja je iziskivala dugu rehabilitaciju, a nije se vratio u staru formu.

Lažni alarmi

Bilo je s njim povuci-potegni na početku priprema kada se nije pojavio, a iz kluba su prijetili kaznom, no sve se to nakon nekoliko dana sredilo i Futacs je stigao u Split, ali je radio odvojeno jer još nije bio dokraja spreman za najveće napore. Priključio se pripremama Bijelih u Sloveniji sa zakašnjenjem, ali nije sudjelovao u utakmicama jer je još bio nespreman. Ne tako davno pojavila se za njega opcija odlaska u Apoel iz Nikozije, u isti klub u koji je otišao i Savvas, nekoliko je dana ta kombinacija bila aktualna, no onda su Ciprani pronašli drugog napadača i sve je stalo. Uglavnom, Hajduk bi se rado rastao s Futacsem, a postavili su i cijenu, odštetu od otprilike 600-700 tisuća, koliko traže za njega. Futacs ima velik renome zahvaljujući tituli prvog topnika lige, no mora se u potpunosti oporaviti da bi bio onaj stari, jer odigrao je ove sezone tek 14 minuta pri kraju prvog susreta sa Steauom.

Split, 230517
Marko Futacs nogometas Hajduka nakon zavrsene sezone ostao je os nekoliko dana uzivati u blagodatima Splita kao sti su more, setnja, riva i slicno.
Na fotografiji Marko Futacs u setnji rivom s prijateljem.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Paun Paunovic / CROPIX / CROPIX
Marko Futacs

Ima još vremena do kraja prijelaznog roka, a u Hajduku se nadaju da će se pojaviti neki klub koji bi platio taj iznos na obostrano zadovoljstvo te da će se tako malo smanjiti troškovi za prvu momčad. Futacs ima ugovor do kraja sezone, isto kao i Hysen Memolla, koji je nešto jeftiniji (144 tisuće eura), a također ne nastupa jer je gužva na lijevom boku, a on, koji je imao i problema s trbušnim zidom prošle sezone, nije igrao šest mjeseci. I njemu ugovor istječe na kraju ove sezone.

Hajduk.hr/Robert Matić
Steliano Filip

Steliano Filip također do utakmice s Goricom nije bio u kadru ove sezone, no u najavnoj presici za utakmicu trener Kopić rekao je da pokazuje znakove napretka, pa bi se moglo očekivati da on počne igrati u budućnosti. Za njega je Hajduk platio odštetu od 300 tisuća eura Dinamu iz Bukurešta, a ima izdašan ugovor, od 220 tisuća godišnje, koji traje do ljeta 2021. Igrao je nedovoljno dobro i premalo, tek pet utakmica prošle sezone. Za njega se ovoga ljeta spominjala posudba u Legiju, taj podatak objavljen je u Poljskoj, no u Hajduku su to demantirali, a Kopićeva najava da se on vraća nagovještaj je da bi ipak mogao ostati u bijelom dresu iako su ispred njega Fomitschow i Lopez, koji je igrao nekoliko utakmica na lijevom boku.

Said je isto bio jedan od igrača koji su predestinirani za odlazak, no on u hodu sudjeluje i doprinosi momčadi, a spominjanje transfera u Livorno u ganskim medijima bio je lažni alarm, tako da i on zasad ostaje. No prijelazni rok još traje...

Linker
20. travanj 2024 11:12