Foto: Branimir Boban / CROPIX
ODUŠEVIO GOVOROM NA RIVI

NA POMOLU NAJVEĆE LJETNO POJAČANJE HAJDUKA! HRVATSKI REPREZENTATIVAC NA PRAGU POLJUDA Srebrni Vatreni stasao je u Hajduku, a sada se vraća na posudbu?

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 22. kolovoz 2019. 10:10

Hrvatski reprezentativac i srebrni Vatreni iz Rusije Filip Bradarić (27) mogao bi doći na posudbu u Hajduk. Zasad to zvuči kao ideja koja ima podlogu u svemu što se događa na tržištu, odnosno u njegovu klubu Cagliariju. Eventualni povratak nekadašnjeg veznog igrača koji je ponikao u Poljudu nije nerealna opcija, a do kraja prijelaznog roka ima još desetak dana, dovoljno da se to sve ispregovara i dogovori.

Naime, u Cagliariju, čiji je Bradarić član, gužva je u veznom redu. Nedavno se zbog više sile iz Intera na Sardiniju vratio Radja Nainggolan jer želi biti uz bolesnu suprugu, koja je s tog talijanskog otoka. Belgijac je već igrao za Cagliari, prije nego što je otišao u Romu, a potom i u Inter. Na poziciji zadnjeg veznog Cagliari ima i Cigarinija, kojemu su 33 godine i nedavno je produžio ugovor.

Svi su izgledi da će Cigarini igrati još jednu sezonu za Cagliari, a onda se nakon toga otvara prostor za Bradarića kao nasljednika. Uostalom, zato su ga i kupili, a Bradarić, koji ima 27 nastupa u Serie A, ugovor s Cagliarijem ima do ljeta 2023. godine. Uslijed viška u sredini rodila se ideja po kojoj bi Bradarić mogao nekamo na posudbu, a lako je moguća opcija Hajduk. Poznati su Bradarićevi osjećaji prema Hajduku, izrekao ih je u emotivnom govoru na Rivi prošle godine kada se u Splitu slavilo srebro iz Rusije.

Roscino, Rusija, 230618.
Stadion Roscino arena.
FIFA World cup 2018.
Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Roscino arena dan prije putovanja u Rostov na Donu gdje igraju zadnju utakmicu skupine D s Islandom.
Na fotografiji: Ivan Rakitic, Filip Bradaric i Duje Caleta Car
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Tom Dubravec/ CROPIX

Prije četiri godine Bradarić je otišao u Rijeku kada je Hajduk bio u financijskim problemima, a na Kvarneru je postao kapetan i jedan od najvažniji igrača u pohodu na trofeje pod trenerom Matjažem Kekom.

Za Bradarića je ovo ljeto zainteresiran bio i PAOK, no nisu se uspjeli dogovoriti jer je Cagliari tražio više nego što su Grci mogli dati. Što se pak stanja u Hajdukovu veznom redu tiče, postoji tendencija da u skoroj budućnosti ode Hamza Barry, koji je zanimljiv tržištu, te bi na njegovo mjesto odlično upao Bradarić. Tako bi tandem zadnjih veznih u redovima Bijelih mogao biti Bradarić - Nejašmić, iskustvo plus mladost.

Nema još nikakvih izjava ni potvrda da će se to ostvariti, no zvuči jako zanimljivo. Bradarić bi Hajduku bio veliko pojačanje, igrač koji ima golemo iskustvo igranja u Prvoj HNL, Kupu, Europskoj ligi i Serie A, a napose o njegovu iskustvu govori činjenica da je bio dio Vatrenih koji su osvojili srebro na Mundijalu u Rusiji.

Za razvoj situacije potrebno je pričekati još koji dan, možda i do samoga kraja prijelaznog roka, no inicijalna vijest da postoji nešto na relaciji Cagliari - Hajduk sama je po sebi intrigantna, a Bradarićev povratak kući, tamo gdje je ponikao, mogao bi biti dobar posao za sve tri strane - dva kluba i samoga igrača.

Linker
19. travanj 2024 09:46