Alex Livesey/Getty Images
FINANCIJSKE SUMNJE

NA POMOLU NEVIĐENI SKANDAL KOJI BI MOGAO ZATRESTI OTOK? Gradonačelnik prijavio, a policija istražuje transfer suigrača mladog Vatrenog u redove prvaka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. siječanj 2018. 21:35

Engleski Premiership našao se u centru potencijalnog skandala, a sve vezano uz transfer engleskog reprezentativca Rossa Barkleya koji je za 15 milijuna funti prešao iz Evertona u Chelsea.

Sjani 24-godišnji veznjak ove sezone nije odigrao ni minute za Everton zbog ozljede prepona, no u Chelsea je stigao kao veliko pojačanje nakon odličnih partija u engleskom dresu za vrijeme kvalifikacija za SP.

U trenutku kada se činilo kako je prelazak Barkleya u Chelsea sasvim regularna stvar upleo se gradonačelnik Liverpoola Joe Anderson koji je kontaktirao policiju da istraži moguću financijsku prevaru, a sve vezano uz transfer koji se zapravo trebao dogoditi za vrijeme ljetnog prijelaznog roka.

Policija je otvorila istragu, a nakon toga pojavile su se još i neke nove informacije koje sugeriraju kako uistinu nije sve proteklo u najboljem redu.

"Klubovi su se ljetos dogovorili oko transfera u vrijednosti od 35 milijuna funti. Nakon toga dogovoreni su i osobni detalji transfera da bi se netom nakon toga javio Paul Martin, Barkleyev menadžer i rekao kako se Ross predomislio", otkrio je jedan od većih dioničara Evertona Farhad Moshiri."

Manja cifra transfera naravno ne bi trebala biti jedini razlog za sumnju u potencijalnu prevaru, no gradonačelnik Liverpoola sumnja kako su se dogodile neke stvari koje su držane daleko od očiju javnosti. Anderson je poslao dugačko pismo engleskom Savezu i policiji u kojem poziva na otvaranje istrage.

"Jako sam zabrinut oko ovog transfera i tražim da organi vlasti reagiraju i istraže mogućnost prevare. Transferi bi u budućnosti morali biti jače nadgledani i promatrani jer u svemu postoji veliki prostor manipuliranja. Nisam jedini kojem je sumnjiva Barkleyeva ozljeda i 'tajming' transfera te činjenica kako ove sezone nije odigrao niti minute. Pokaže li se kako je s transferom ipak sve u redu, onda sam ja u krivu, no i tada ću osjećati kako je bilo u redu sve istražiti jer mislim da barem navijači, ali i cjelokupna javnost, to zaslužuju", stoji između ostalog u podužem pismu gradonačelnika Liverpoola koje su objavili engleski mediji.

Za Everton je Barkley igrao 150 puta, a za englesku reprezentaciju 22 utakmice u kojima je zabio dva gola.

Linker
19. travanj 2024 21:14