REUTERS/Leonhard Foeger
JAVLJA SKY

NA POMOLU TRANSFER NORVEŠKOG ČUDA Želi ga pola Europe, giganti stoje u redu, ali njegova nova destinacija po napucima oca bit će puno 'skromnija'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. studeni 2019. 12:07

Napadač Red Bull Salzburga Erling Haaland u ovim je trenucima jedan od najtraženijih nogometaša u Europi.

Interes za njegovim dovođenjem pokazali su redom europski giganti poput Manchester Uniteda, Liverpoola, Arsenala, Real Madrida, Barcelone i Juventusa, ali Sky Sports tvrdi da bi 19-godišnji Norvežanin mogao prijeći u redove - RB Leipziga.

Bio bi to u slučaju realizacije 17. posao takvog tipa, na relaciji dvaju Red Bullova.

Igračev otac Alf-Inge Haaland navodno je uvjerio svog sina da je upravo Leipzig pravo mjessto za nastavak njegove karijere i da će tamo dobiti pravu priliku. Uistinu, s prosjekom od 23.4 godine Leipzig je daleko najmlađa momčad koja nastupa u Ligi prvaka ove sezone.

"Jednog dana Erling bi volio zaigrati u Premier ligi, ali kada će se to dogoditi, ne znam", rekao je igračev otac.

Od ljeta 2015. godine transfere iz Red Bull Salzburga u Red Bull Leipzig su ostvarili Amadou Haidara (21), Hannes Wolf (20), Dayot Upamecano (21), Konrad Laimer (22), Bernardo (24, Brighton), Péter Gulácsi (29 ) i Stefan Ilsanker (30), a ukupna vrijednost tih poslova bila je oko 90 milijuna eura.

Haaland je ove sezone zabio 7 golova u 4 nastupa u Ligi prvaka, ukupno 23 u 21 utakmici, a vrijednost mu je na Transfermarktu skočila sa 12 na 30 milijuna eura.

"Erling je od početka sezone eksplodirao i izazvao je veliki interes. Ima nevjerojatan potencijal", rekao je sportski direktor RB Salzburga Christoph Freund.

Linker
27. travanj 2024 01:24