CROPIX
STUP OBRANE

NA POMOLU VELIKI PREOKRET NA MAKSIMIRU Argentinci ne odustaju od pouzdanog asa čiji bi odlazak narušio ravnotežu u Dinamovoj momčadi

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. siječanj 2018. 00:19

Senzaciju su ponudili neki argentinski portali, objavili su da je dolazak Leonarda Sigalija u Racing gotov posao, da je Dinamov stoper već potpisao ugovor i da će idućih dana taj transfer biti i službeno objavljen.

Međutim, nešto kasnije ipak su ublažili ekskluzivu, izvijestili da je Sigali velika Racingova želja, da pregovori argentinskog i hrvatskog kluba traju i da je sve otvoreno. Informacije iz Maksimira nude sličnu priču, Racing uistinu i dalje želi Sigalija, iako je Dinamo nedavno odbio milijun i pol eura, vidjet ćemo dokle su Argentinci spremni ići.

Sigali, koji jedna od uzdanica ove mlade Cvitanovićeve momčadi, njegov odlazak bitno bi promijenio odnose snaga u momčadi, morao bi Dinamov trener izmijeniti postavke. Na stoperskim pozicijama Modri imaju Sigalija, Benkovića, Rrahmanija tu je Lešković, može uskočiti Perić, može tu poziciju odigrati i Doumbia, na pripremama je i junior Uremović.

Zagreb, 170817. 
Stadion Maksimir.
Play off utakmica Europa lige izmedju Dinama i Skenderbeu.
Na fotografiji: Sigali.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Brojčano bogata postava, međutim, ako ode Sigali, pa Lešković, a i Benković je u izlogu, onda bi to bili vrlo teški udarci za ovu momčad, te bi rupe bilo teško pokrpati. Stoga, u ovom trenutku nitko ne razmišlja da će Sigali uistinu otići, on je jedan od onih koji nisu na prodaju pod svaku cijenu, premda, tko zna u kojem će smjeru otići priča budu li Argentinci i dalje inzistirali. Prijašnjih godina, kad su argentinski klubovi željeli Sigalija, nakon prve odbijenice iz Maksimira nisu se više javljali, Racing je čini se mnogo ozbiljniji i uporniji. Dogodi li se da Sigali ipak ode, morat će, dakle, u Maksimiru dovesti i jednog stopera.

Možda bi trebali već sad krenuti u akciju, s obzirom kako se odvijaju stvari na tržištu. Inače, Sigali je nedavno potpisao trogodišnji ugovor, što je znak da želi ostati u Dinamu, međutim, kad ga toliko žele u domovini, možda ga uspiju slomiti. Na kraju i igračeva volja može presuditi. Ako on želi otići, ako će Sigali inzistirati na povratku u Argentinu teško će Modri odoljeti ponudi. No, zasad to nije slučaj, zasad je Sigali čvrsto u Dinamu.

Kad već govorimo o transferima, najavili su prije neki dan iz Maksimira da bi za koji dan moglo stići neko novo ime. Možda već u Rovinju bude takvih vijesti! Krilo, napadač, vezni, sad i stoper to su pozicije koje Modri i dalje traže, definitivno, potreba za novim igračima postoji. Idući dani mogli bi stvarno biti prepuni svakakvih novosti.

Linker
18. travanj 2024 21:34