Ronald Gorsic / CROPIX
VRIJEME JE DA POČNE IGRATI

NA POMOLU VELIKI PREOKRET U KARIJERI MARKA ROGA Sevilla: 'To je igrač kakvog trebamo!' GAZDA NAPOLIJA: 'Moram se sastati s Ancelottijem!'

Piše: HinaObjavljeno: 12. siječanj 2019. 09:12

Predsjednik talijanskog prvoligaša Napolija Aurelio De Laurentiis rekao je kako se brojni klubovi interesiraju za hrvatskog reprezentativca Marka Roga no da prvo mora razgovarati s trenerom prije eventualne odluke o transferu.

"Brzo ću doći u Italiju kako bih se sastao s trenerom Carlom Ancelottijem. Tada ćemo znati kakvu odluku donijeti. Puno je zainteresiranih klubova no na prvom mjestu je Napoli te želim čuti što misli trener", rekao je De Laurentiis za španjolske novine ABC.

"Ne želimo posuditi niti jednog igrača. Moja filozofija nije kupovati kako bi se posuđivalo drugim klubovima. Vidjet ćemo što će biti na kraju", dodao je.

Marko Rog, 23-godišnji vezni igrač, profil je nogometaša koji bi se uklopio u ono što traži Sevilla, rekao je u petak Hini dužnosnik tog španjolskog kluba.

Soccer Football - Serie A - Sampdoria v Napoli - Stadio Comunale Luigi Ferraris, Genoa, Italy - September 2, 2018   Napoli's Marko Rog in action with Sampdoria's Edgar Barreto   REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

"Zbog svog profila on je vrsta igrača kakve gleda Sevilla. On se uklapa u ono što tražimo", rekao je dužnosnik zamolivši da ostane neimenovan. "No ne znam jesu li uspostavljeni kontakti s Napolijem i kakva je stvarna situacija oko njegovog eventualnog dovođenja", dodao je.

Nekoliko talijanskih medija je protekli tjedan izvijestilo o navodnom interesu Seville, a isti mediji spomenuli su i interes njemačkog Schalkea te talijanskih momčadi Fiorentine i Parme.

Rog je ove sezone sudjelovao u 11 utakmica za Napoli postigavši jedan pogodak. U posljednje dvije prvenstvene utakmice nije ulazio na teren pa bi zbog male minutaže mogao potražiti klub u kojem bi više igrao. S Napolijem ima ugovor do ljeta 2021. godine.

Rog je u Napoli došao iz zagrebačkog Dinama u ljeto 2017. godine. Sudjelovao je u 16 utakmica za hrvatsku reprezentaciju, a izbornik Zlatko Dalić nije ga bio uvrstio na završni popis 23 igrača za ljetošnje Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Njegova tržišna cijena iznosi 8 milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

Napoli se nalazi na drugom mjestu u talijanskom prvenstvu sa 9 bodova zaostatka za vodećim Juventusom.

Linker
20. travanj 2024 01:35