REUTERS
VEĆ JE DOGOVORIO POVIŠICU

NA POMOLU VELIKI TRANSFER EUROPSKOG NOGOMETA? PROCURILO IME I PLAĆA NOVOG TRENERA JUVENTUSA Evo tko bi trebao voditi Ronalda, Mandžu i društvo!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. svibanj 2019. 17:59

Nakon što je Daily Mail u utorak objavio ime, ali i uvjete ugovora novog trenera Juventusa, većina se britanskih i talijanskih medija uključila u priču koja bi mogla postati jedna od najvećih u predstojećem ljetnom prijelaznom roku.

Po pisanju engleskog dnevnika, trener Chelseaja Maurizio Sarri i Juventus dogovorili su uvjete velikog transfera - talijanski trener trebao bi voditi zvjezdanu momčad predvođenu Cristianom Ronaldom sljedeće tri godine za godišnju plaću od 7 milijuna eura, što je za 1,4 milijuna više od njegovih trenutnih primanja na Stamford Bridgeu.

"Posljednja prepreka realizaciji transfera je dogovor između dvaju klubova. Chelsea i Juventus trebaju dogovoriti uvjete odštete, s obzirom da Sarrija ugovor s Chelseajem veže još dvije godine. No, ova dva kluba su u vrlo dobrim odnosima i vjeruje se da bi Chelsea bio otvoren prema dogovoru, tim više što na vratima Stamford Bridgea čeka - Frank Lampard. Klupska legenda već se neko vrijeme spominje u kontekstu Sarrijevog nasljednika", piše Daily Mail.

Soccer Football - Premier League - Liverpool v Chelsea - Anfield, Liverpool, Britain - April 14, 2019  Chelsea manager Maurizio Sarri reacts during the match    REUTERS/Phil Noble  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS

Frank Lampard i dalje je trener Derby Countyja, koji nije uspio izboriti nastup u Premiershipu, a nakon jučerašnjeg poraza od Aston Ville morao se suočiti s brojnim pitanjima o svojoj budućnosti. Jedna od opcija je, tvrde engleski mediji, upravo Chelsea.

Soccer Football - Championship Playoff Final - Aston Villa v Derby County - Wembley Stadium, London, Britain - May 27, 2019  Derby County manager Frank Lampard gestures   REUTERS/David Klein
Action Images via Reuters

Chelsea je sezonu završio na trećem mjestu, sa 71 bodom i osiguranim nastupom u Ligi prvaka, a u srijedu ga čeka vrhunac sezone - finale Europske lige protiv Arsenala u Bakuu.

Uoči utakmice, Sarri je progovorio i o mogućem transferu.

"Za Chelsea me vežu još dvije godine ugovora. Nakon finala ću pričati s ljudima u klubu, želim znati jesu li zadovoljni sa mnom".

60-godišnji talijanski stručnjak je u Chelsea stigao prošle godine iz Napolija s kojim je bio viceprvak Italije i igrao za mnoge možda i najljepši nogomet u Europi. Međutim, u Londonu nije uspio ponoviti isti uspjeh, i opća je ocjena medija i analitičara da će dogovor o odlasku biti postignut u tjednima koi slijede.

Linker
19. travanj 2024 09:05