Arhiva
 Goran Mehkek / CROPIX
ODLAZAK U ENGLESKU

NA PRAGU NOVI VELIKI TRANSFER IZ MAKSIMIRA Dinamo ostaje i bez svog najboljeg strijelca, posao bi mogao biti gotov već za koji dan!?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. siječanj 2020. 17:03

Jučer je stigla druga službena ponuda West Bromwich Albiona za Mislava Oršića. Klub Slavena Bilića nudi Dinamo 7 milijuna eura odmah te 2 milijuna eura bonusa. Ta ponuda je odbijena. Kao i ona prva u kojoj je WBA nudio 6 milijuna eura odmah i 2 milijuna kroz bonuse. Dinamo ne želi pregovarati o ponudi koja ne iznosi 10 milijuna eura!

Sad se čeka ta treća ponuda, a naše informacije govore da bi uskoro i ta mogla stići, ta treća koja bi zadovoljila Dinamo. Dakle, ona bi iznosila 10 milijuna eura fiksno, odmah, plus eventualno još neki bonusi. Postoji i kombinacija 8 milijuna eura odmah, a 2 kroz bonuse, pa bi to onda opet bila ukupna cifra od 10 milijuna koliko traži zagrebački klub. Po onome što saznajemo posao bi mogao biti zgotovljen možda čak i danas... Ili u nedjelju...

Imena od formata

Slaven Bilić želi Oršića u borbi za Premiership, tako da se može očekivati, ukoliko stigne ta ponuda koja će zadovoljiti Modre, da hrvatski reprezentativac brzo odleti na Otok. Bio bi to nakon Danija Olma drugi veliki transfer u kratkom vremenu. S tim da se mora dodati kako se u trku za Oršićem ubacuje i Leeds, drugoplasirani na ljestvici Championshipa, momčad Marcela Bielse zaostaje za Bilićevom tek jedan bod. Dakle, za Mislava su zainteresirana zaista trenerska imena od formata, Bilić i Bielsa. Ipak, još se ne zna koliku će cifru ponuditi Leeds, hoće li biti bitno bolja od one West Bromwich Albiona.

Naravno, na prvu je dosta logično za zaključiti da bi, ako ne bude velika razlika kad se radi o odšteti i njegovoj plaći, za Oršića bilo bolje za ode u West Bromwich Albion. Tamo je Slaven Bilić, imao bi ogromno zaleđe, da tako kažemo 'svog' trenera. Pretpostavlja se da će se WBA, ali isto tako i Leeds plasirali u Premiership, pa bi tako Oršić na proljeće u Championshipu imao dobro zagrijavanje za najelitniji razred engleskog nogometa, prije nego bi se suprotstavio Liverpoolu, Manchester Cityju, Chelseaju, Arsenalu...

Posao izgleda jako dobro, naravno ako Dinamo dostigne željenu cifru od 10 milijuna eura. Naime, prije sezonu i pol modri klub je platio Oršića 1,5 milijuna eura, u plavom domu je procvjetao, postao hrvatski reprezentativac i najbolji strijelac momčadi sa čak 32 postignuta pogotka! Najbolji je strijelac bio prošle, a i ove sezone... No isto tako, Oršić je već napunio 27 godina, pa je ovo nekako idealan trenutak da ga se proda za velike novce. Naime, na proljeće Dinamo nema europskih utakmica, pa neće biti na velikoj sceni. Euro? Tko zna što će biti. Ako bude u Dalićevu rosteru, nitko ne može znati hoće li dobiti minutažu.

Naravno, mogući odlazak Oršića nameće pitanje ima li Dinamo zamjenu za njega? Recimo, odlazak Olma ipak nije tako veliki hendikep, jer tu su Majer, Ivanušec, Gojak... Kad je Oršić u pitanju, baš takav profil igrača, takvog brzanca i golgetera Dinamo nema. Mislav je prevaga na terenu, čovjek koji uvijek momčad može uvesti u Europsku ligu ili Ligu prvaka. No, Modri imaju igrača koji se na proljeće mogu pripremiti za sljedeće europske kvalifikacije. Tu je Iyayi Atiemwen, koji nije imao kontinuirane prilike pokazati ono što je pokazao u Gorici. Eventualnim odlaskom Oršića svakako će ih biti više. To je, naravno, super talentirani Antonio Marin koji također mora dobivati prilike. Konačno, ako nešto zapne, može se dovesti i neko pojačanje.

Čeka se treća sreća

No, dobro, nema potrebe gatati. Dvije službene ponude WBA su odbijene, čeka se treća koja bi mogla biti treća sreća. Kao i u slučaju Danija Olma, ukoliko klub i prihvati ponudu, treba se složiti i igrač. Inače, prije dva dana je u rovinjski hotel Lone stigao Branko Hucika, menadžer Mislava Oršića. Prije nego je Olmo otišao iz Rovinja, u hotelu je bio njegov menadžer Andy Bara. Znači li dolazak Hucike koji je jučer bio i na utakmici Dinama i Orijenta da odlazi i Oršić? Kad dolaze menadžeri, igrači odlaze...

Linker
09. travanj 2024 02:21