Reuters / Sergio Perez Livepic
LOJALNOST PRIJE SVEGA

NAGRADILI ZA S ČAK 14 MILIJUNA EURA GODIŠNJE PLAĆE JER JE ODBIO VELIKANA 'Ovo je teško vrijeme za klub, bilo bi ružno da sada odem'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 14. lipanj 2017. 11:29

U nogometu, u kojem novac diktira gotovo sve, ipak postoje i priče poput ove koja u najkraćim crtama zvuči ovako - Antoine Griezmann odbio je transfer u Manchester United i potpisao novi petogodišnji ugovor s Atletico Madridom, nakon što je njegovom sadašnjem klubu Sportski arbitražni sud (CAS) uveo zabranu dovođenja novih igrača do siječnja 2018. godine!

Iako je trebao biti jedna od zvijezda ljetnog prijelaznog roka, a njegov transfer na Old Trafford jedan od najzvučnijih ovog ljeta, Griezmann je pokazao da u današnjem nogometu ipak ‘igraju’ i neke druge vrijednosti. Lojalnost klubu jedna je od tih, a Griezmann je svojim potezom zauvijek kupio mjesto kod navijača Atletica, koji mu ovakav potez neće zaboraviti.

Iako ga je dosadašnji ugovor vezao s Atleticom do 2021. godine, Griezmann je svaku daljnju špekulaciju oko možebitnog transfera otklonio novim parafom na vjernost madridskom klubu.

- Ovo je teško vrijeme za klub i bilo bi ružno da sada odem. Sada više nego ikada #Atleti! - poručio je francuski napadač putem društvenih mreža.

Njegov je potez znao honorirati klub, Griezmann je dobio i veliku nagradu za svoju lojalnost budući da su mu, prema navodima španjolskih medija, primanja u novom ugovor udvostručena, pa će sa 14 milijuna eura godišnje plaće postati najskuplji igrač u klupskoj povijesti.

Football Soccer - Atletico Madrid v Real Madrid - UEFA Champions League Semi Final Second Leg - Vicente Calderon Stadium, Madrid, Spain - 10/5/17 Atletico Madrid's Antoine Griezmann celebrates scoring their second goal  Reuters / Juan Medina Livepic
Reuters / Juan Medina Livepic

Budući da je odluku o ostanku donio kada novi ugovor, barem javno, nije bio tema, činilo se da će Griezmann odbijenicom prema Mourinhu i Unitedu ostao bez pozamašne zarade. Navodna ponuda Manchester Uniteda osiguravala mu je godišnju plaću od 13 milijuna eura, uz dodatna tri milijuna eura bonusa vezana uz pogotke, no Griezmanna nije previše impresionirala u trenutku kada ga je Atletico trebao. Bez obzira što bi, da nije potpisao novi ugovor, u četiri sezone “izgubio“ 20-ak milijuna eura. Ako su brojke iz novog ugovora, kojima barataju španjolski mediji, točne, sigurno neće ostati zakinut.

- Jako sam sretan što ću još godinu dana duže biti sa svima vama i zahvalit ću se dajući, kao i uvijek, najbolje od sebe na travnjaku - poručio je Griezmann, u čijem novom ugovoru postoji klauzula prema kojoj može napustiti madridski Atletico za odštetu od 100 milijuna eura.

U ovom trenutku izlazna klauzula sigurno neće biti aktivirana, u budućnosti tko zna, Manchester United navodno nema namjeru tek tako odustati, pogotovo što Atletico namjerava dovesti Diega Costu, koji bi u siječnju, kada istekne CAS-ova zabrana, mogao predstavljati osjetno pojačanje u napadu.

Linker
26. travanj 2024 07:48