Catherine Ivill/Getty Images
SLUŽBENA POTVRDA TRANSFERA

NAJNOVIJI POTEZ BARCE IZAZVAO NEVJERICU Katalonski velikan doveo neočekivano pojačanje i postavio jednu od najvećih odštetnih klauzula u nogometu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. veljača 2020. 13:47

Iz Barceloninih redova službeno su potvrdili dolazak novog pojačanja, Martina Braithwaitea koji je stigao iz Leganesa za 18 milijuna eura odštete.

Ovaj 28-godišnji danski napadač, koji je ove sezone zabio šest golova u 24 nastupa u Primeri, potpisat će s Barcelonom ugovor do 2024. godine, a o njegovoj odštetnoj klauzili danas priča cijela Španjočska. Naime, klub koji će htjeti odvesti Braithwaitea s Nou Campa, morat će platiti nevjerojatnih - 300 milijuna eura!

Barcelona je dobila posebno dopuštenje za dovođenje pojačanja izvan prijelaznog roka nakon što su im se ozlijedili Luis Suarez i Ousmane Dembele.

Braithwaite je u Leganesu igrao od siječnja prošle godine iz Middlesbrougha, a posljednje dvije godine igrao je i na posudbi u Bordeauxu.

Zanimljivo je da je odštetna klauzula koju je Barcelona ugradila u Braithwaiteov ugovor veća od one koju je svojevremeno imao Neymar (222 milijuna eura) prije transfera u PSG.

Linker
18. travanj 2024 20:55