REUTERS/Robert Pratta / REUTERS
SKUPE NOGE

NAJSKUPLJI EKSPONAT DINAMA I NAJBOLJI IGRAČ RIJEKE NA METI BOGATIH KLUBOVA Ugledni hrvatski menadžer otkrio tko traži vrući tandem HNL-a

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. lipanj 2017. 21:59

Jučer smo razgovarali s poznatim hrvatskim menadžerom Andyjem Barom, čovjekom koji radi za Doyen Sports i ima adresu u Barceloni. Nismo ga slučajno izabrali; on je naime zastupnik dvojice igrača oko kojih se vodi zanimljiva priča ovog prijelaznog roka, Ante Ćorića i Franka Andrijaševića.

- Ante Ćorić ima ponuda, ne samo Sampdorije, o kojoj se toliko pisalo, već i ponude velikih klubova. Ali zasada nijedna nije zadovoljila apetite svih strana, odnosno Dinamove i igračeve - kaže Bara.

Kaže da su u igri uvijek isti klubovi iz ovog razloga...

- Nekima, nazovimo ih, “manjima” cijena je za Ćorića previsoka, ne mogu to platiti, a “veliki” se trenutačno neće upuštati u transfere igrača koji ipak nisu prošle sezone previše igrali u svojim klubovima, u ovom slučaju u Dinamu. Ali, ipak, Ćorića znaju i hoće ga... Evo, kazat ću vam da je Manchester City još uvijek u igri. No u ovom slučaju neće ići grlom u jagode. Takvi klubovi idu odmah u akciju ako dovode igrača koji je siguran za udarnih jedanaest - kaže Bara te dodaje:

- Ante će se 99% sigurno pojaviti na Dinamovim pripremama koje startaju 21. lipnja.

Franko Andrijašević
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

Još je rano, tvrdi Bara.

- Pravi prijelazni rok počinje tek za 20 dana. Sad su još svi u fazi čekanja, žele vidjeti tko će koga kupiti, tko će koga prodati... Gledaju poteze drugih. Recimo, Manchester City će prvo raditi na transferima koje ponajviše želi, a ako im je ostalo novaca iz budžeta koji su namjeravali potrošiti na pojačanja, onda mogu krenuti po primjerice Ćorića jer im to onda neće biti problem. Još je rano, takvi veliki klubovi prvo idu po prioritete. Kad završe s dovođenjem prioriteta, onda kreću na transfere mladih igrača koji su talentirani i perspektivni za budućnost.

A kako stoje stvari s Frankom Andrijaševićem?

- Rijeka je klub koji želi prodati igrače, ali isto tako želi da im igrači igraju prve europske utakmice. Zato kažem da je još rano govoriti o bilo čemu. Ali u kolovozu bi moglo, da se tako izrazim, letjeti na sve strane. Franko Andrijašević ima dobre ponude dobrih klubova, tu je samo pitanje kad će se sve završiti. On je zadovoljan ponudama, zadovoljna bi trebala biti i Rijeka i mislim da je Andrijaševićev odlazak pitanje dana! - zaključio je Bara.

U igri su za Andrijaševića Gent, Standard iz Liegea, Club Brugge, Malaga i Celta.

Linker
19. travanj 2024 20:49