REUTERS/Albert Gea
REUTERS

TOTALNI ZAOKRET

NAJVEĆI TRANSFER BARCELONE PROPADA ZBOG RIJETKO VIĐENOG ZAHTJEVA? U MADRIDU OGORČENI, PLJUŠTE OPTUŽBE: 'Ovo je izraz velikog nepoštovanja prema klubu'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 05.07.2019. u 22:05

 • Nakon što je ugledni l'Equipe  prije nekoliko dana objavio da je veliki transfer Antoinea Griezmana iz Atletico Madrida u Barcelonu konačno dogovoren, te da bi već 11. srpnja trebao biti predstavljen na Camp Nou, na pomolu je mogući veliki preokret u ovome megatransferu.

  Aletico Madrid objavio je u petak službeno priopćenje u kojem objašnjava zašto je došlo do zastoja.

  Barcelona je, naime, prvo pristala isplatiti otkupnu klauzulu od 120 milijuna eura za jednog od najboljih napadača svijeta, ali je na sastanku u četvrtak navodno postavila poprilično nevjerojatan zahtjev - da taj iznos uplati naknadno, nakon što se igrač već priključi katalonskoj momčadi na pripremama.

  Španjolski mediji navode kako u Barceloni očito novac za Griezmanna pokušavaju namaknuti prodajama igrača, zbog čega su zatražili 'malu odgodu plaćanja'.

  Soccer Football - La Liga Santander - Espanyol v Atletico Madrid - RCDE Stadium, Barcelona, Spain - May 4, 2019 Atletico Madrid's Antoine Griezmann REUTERS/Albert Gea - RC1A4D2B4BD0
  REUTERS/Albert Gea

    

   

  "Istina je da smo u četvrtak održali sastanak, a predstavnici Barcelone su zatražili odgodu plaćanja otkupne klauzule koja je 1. srpnja pala s 200 na 120 milijuna eura. Jasno da je naš odgovor bio negativan, te da su i Barcelona i igrač pokazali ogromno nepoštovanje i prema Atletico Madridu i prema našim navijačima", objavio je Atletico uz dodatak:

  "Kao rezultat ovakvog razvoja situacije, Atletico Madrid je od igrača i njegove sestre koja mu je menadžer, zatražio da se Antoine Griezmann u skladu s važećim ugovorom pojavi na klupskom okupljanju sljedeće nedjelje i započne pripreme s ostatkom momčadi".

  Griezmann je s Barcelonom trebao potpisati petogodišnji ugovor koji bi mu donio 17 milijuna eura po sezoni, ali sada je cijeli posao doveden u pitanje.

  Iz drugih medija