Foto: Goran Mehkek / CROPIX
USKORO PADA DOGOVOR?

NAJVEĆI TRANSFER PRIČUVNOG IGRAČA U POVIJESTI HNL-A Uzmite ili ostavite: Europski velikan poslao posljednju ponudu na Maksimir za mladog dragulja

TRANSFER SVE BLIŽE Talijanski velikan, ovogodišnji polufinalist Lige prvaka, krenuo u zadnji pokušaj dovođenja mladog modrog playmakera
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. travanj 2018. 13:14

Roma je povisila ponudu za Antu Ćorića! Na maksimirsku adresu stigla je nova službena ponuda polufinalista Lige prvaka, koja sad iznosi 6 milijuna eura + 10 posto od sljedećeg Ćorićevog transfera.

Prije nekoliko dana, što su SN ekskluzivno objavile u subotnjem broju, iz Rima je u Maksimirsku 128 stigla ponuda od 5 milijuna eura za mladog veznjaka. U Dinamu su je odbili, nisi bili zadovoljni ponuđenim. Međutim, Roma je očito itekako zapela za Ćorića, pa je eto u vrlo kratkom roku stigla ‘podebljana’ ponuda.

Neće biti licitacije

Po našim informacijama, ovoga puta u plavom domu ozbiljno razmišljaju da ovu novu ponudu iz Rima - prihvate! Posebno podvlačimo da se razmišlja o prihvaćanju ponude, a ne da je prihvaćena. Jer povijest nas je naučila da su se u Dinamu stvari oko transfera znale mijenjati preko noći. Ono što danas izgleda posve izvjesno, sutra je bilo neizvjesno, a preksutra se - nije ostvarilo. Tako je bilo i kod odlaznih i dolaznih transfera, pa nije uputno ništa preuranjeno zaključivati...

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX
Lirim Kastrati i Ante Ćorić

Ipak, treba nešto naglasiti u ovom slučaju. Ovo je, po našim saznanjima, posljednja ponuda Rome. Iz tog kluba, ako Dinamo odbije i pvu ponudu, druge više neće stizati. Dakle, neće biti licitacije, omiljene maksimirske discipline u nekim prošlim vremenima. Ova ponuda koja je jučer stigla je od onih ‘uzmi ili ostavi’.

Zanimanje Rome za Ćorića nije od jučer, ta priča traje već duže vrijeme. Konačno, da ne bi bilo zabune, Ćorić je svojevremeno već bio u Rimu, porazgovarao s ljudima iz kluba. U prosincu prošle godine nagađalo se da bi već u ondašnjem zimskom prijelaznom roku Ćorić mogao preseliti na Olimpico. Nije se dogodilo, ali je bilo zanimljivo pročitati što su tada pisali talijanski mediji. Recimo, od mnogih hvalospjeva za Ćorića, moglo se pročitati ovo:

“Ako Roma traži igrača koji kvalitetno može igrati između linija, stvarati višak i igrače gurati u gol-šanse, onda je Ćorić pravi igrač. Ukratko, ono što je bio Miralem Pjanić”.

Zagreb, 210717.
Stadion Maksimir.
Hrvatski telekom Prva liga, drugo kolo, GNK Dinamo i HNK Cibalia.
Na fotografiji: Ante Coric.
Foto: Srdjan Vrancic / Hanza Media
Srdjan Vrancic / Hanza Media / CROPIX
Ante Ćorić

Usporedba s Pjanićem, koji je igrao u Romi prije nego je prešao u Juventus, svakako je bio fenomenalan kompliment za Ćorića. Dokaz da se na Čizmi itekako cijene njegove vrijednosti.

E sad, naravno da ćemo osluškivati što će Dinamo odlučiti. Na prvu, ne vidimo niti jedan razlog da modri klub ne prihvati ovu ponudu. Naime, bio bi to jedan od najboljih transfera Dinama. Vjerojatno najbolji nakon transfera Tina Jedvaja koji je nakon samo nekoliko utakmica za seniore Modrih otišao, gle čuda, također u Romu! Za po Transfermarktu 5 milijuna eura.

Bolji pod Jurčevićem

Zašto mislimo da je bi to bio super transfer za Dinamo? Pa zato jer Dinamo još nikada u svojoj povijesti nije prodao pričuvnog igrača za 6 milijuna eura! Jer, pogledajmo statistiku, Ćorić jest pričuvni igrač Dinama. Ove sezone igrao je na 15 utakmica HNL-a, a samo jednom je bio starter! U prošlom kolu protiv Cibalije! Da su svi bili zdravi, tu mislimo na Olma i Hajrovića, gotovo je sigurno da bi i u Vinkovcima sjedio na klupi.

Ne samo to, Ćorić je u međuvremenu postao pričuva i u mladoj, U-21 reprezentaciji! Dakle, prodati ‘dvostruku pričuvu’ za takav iznos je zapravo - san svakog kluba. Istina, preporodio se kod trenera Jurčevića, postao je bolji, na treninzima je među najboljima... No, s obzirom na sve ono što se s njim događalo u prijašnjem razdoblju, popucale su niti između obitelji Ćorić i Dinama. Ante već duže vrijeme nije sretan u plavom domu, želi otići, a sad je, eto, stigla prava prilika za to.

Linker
17. travanj 2024 12:44