Alexandra Beier/Bongarts/Getty Images
SJAJAN POSAO BAVARACA

NAJVEĆI TRANSFER U POVIJESTI NJEMAČKOG VELIKANA Niko Kovač i društvo napravili posao godine i najvećem rivalu za rekordan iznos prodali važnog igrača!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. lipanj 2019. 17:16

Nakon što je u ponedjeljak trener Lucien Favre produžio ugovor s Borussijom do 2021. godine, klub iz Dortmunda danas je napravio još jedan veliki potez u ojačavanju svoje momčadi.

Naime, nakon tri godine u crno-žute redove vraća se Mats Hummels. Premda se vjerovalo da će odšteta za 30-godišnjeg stopera iznositi oko 25 milijuna eura, Borussia će ipak morati dati puno više Bayernu.

Dogovorena je odšteta od 38 milijuna, no taj iznos će Bavarci dobiti ukoliko se ispune svi mogući dodatni bonusi za nastupe ili trofeje.

Time bi Hummels postao najskuplje plaćen igrač u povijesti Borussije, drugi je André Schürrle koji je u Dortmund stigao iz Wolfsburga 2016. godine za 30 milijuna eura.

MUNICH, GERMANY - MARCH 13: Mats Hummels of Muenchen looks dejeceted after loosing the UEFA Champions League Round of 16 Second Leg match between FC Bayern Muenchen and Liverpool at Allianz Arena on March 13, 2019 in Munich, Bavaria. (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)
Lars Baron/Bongarts/Getty Images

Hummels je s crno-žutima potpisao trogodišnji ugovor, a u Dortmundu će zarađivati oko 10 milijuna eura, dva manje nego u Bayernu.

Borussia Dortmund je ovog ljeta već potrošila 97 milijuna eura, otkupili su od Barcelone ugovor napadača Paca Alcacera (21 milijun eura), iz Hoffenheima je doveden lijevi branič Nico Schulz (25,5), iz Borussije Mönchengladbach lijevo krilo Thorgan Hazard (25,5), te iz Bayera ofenzivni veznjak Julian Brandt (25).

Upravo zbog šuplje obrane Borussia je prošle sezone ostala prekratka u utrci za naslov prvaka Njemačke s Bayernom. Čak 44 pogotka dobili su crno-žuti, od toga 26 u drugom dijelu sezone, previše za titulu prvaka. Hummels može odmah uskočiti u prvih 11 i pokrpati rupe, a upravo je to ono što je iskusni Favre i želio dobiti u sljedećoj sezoni.

Linker
23. travanj 2024 00:08