Marko Pjaca
 Srdjan Stevanovic/Getty Images
TOP 8 NAJVEĆIH

NAJVEĆI TRANSFERI HRVATA Samo su četvorica Vatrenih vrijedila više od Pjace, u vrhu iznenađenje

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. srpanj 2016. 16:49

Ako Marko Pjaca potpiše za 20 milijuna eura osnovne odštete Dinamu, ne računajući bonuse, bit će to šesti najveći transfer u povijesti hrvatskog nogometa, a drugi iz naše zemlje. Luka Modrić prodan je 2008. godine Tottenhamu za 21 milijun eura, što se s bonusima popelo na 25 milijuna, koliko bi i Pjaca mogao donijeti hrvatskom prvaku ukoliko se ostvari sve prema najavama i očekivanjima.

Pjaca bi prema aktualnim informacijama trebao prijeći u Milan ili Juventus za 20 milijuna eura plus pet milijuna bonusa.

Veći novac za Hrvata dali su samo Real, dvaput, kad je kupovao Modrića i Kovačića, Liverpool da bi doveo Dejana Lovrena iz Southamptona i Atletico Madrid u transferu Marija Mandžukića.

Prema Transfermarktu najskuplji je bio Mateo Kovačić, za njega je Real platio Interu 31 milijun eura, tako je dobro zaradio budući da ga je u Dinamu kupio za 11 milijuna. Kad je Modrić prelazi iz Tottenhama u Kraljevski klub odšteta je iznosila 30 milijuna eura. Liverpool je dao 25 milijuna eura za Lovrena, Atletico 22 za Mandžukića, a nakon Pjace stiže Rakitić kojeg je Barcelona platila Sevilli 18 milijuna eura.

Koje je najbolje rješenje za Marka Pjacu?

Ostati u Dinamu još jednu sezonu

Trebao bi otići u Napoli, tamo će sigurno igrati

Mora se još strpiti, zaslužio je odlazak u veliki klub

Pa Vrsaljko čiji je nedavni transfer iz Sassuola u Atletico Madrid bio 16 milijuna eura, kao i Ivana Perišića iz Wolfsburg u Inter. Potom je na listi Ćorluka, on se iz Dinama plasirao u Manchester City za 13,5 milijuna eura. Upravo transferima Ćorluka i Eduarda 2007. godine hrvatski nogometaši počeli su ponovno dobivati na cijenu, a nakon što su ranijih godina pojedini “pobjegli” prije no što su se razvili i dosegli razine koje su potrebne igrači kad ide u inozemstvo, tako da primjerice Halilovića Dinamo nije dobio kao što su se sigurno nadali, eto Pjaca opet ostvaruje izvrsne brojke. Igra za Dinamo, a pogotovo nastupi za reprezentaciju dižu cijenu.

A kad se više vrhunskih klubova zainteresira, onda nije čudno što se postižu takve cifre.

Pjaca je bio u izlogu i tijekom zime, čak i ranije, imao je ponudu Bologne za osam milijuna eura, to je Dinamo odbio, pokazalo se odličnom procjenom jer daleko je nadmašio tadašnje financijske gabarite. Dokazao je još jednom kako se za pravi posao ne treba žuriti iz Hrvatske. Štoviše!

---------------------------------------------------------------------------------------------

NAJVEĆI TRANSFERI HRVATA

31 milijun eura - Mateo Kovačić (Inter - Real)

30 milijuna eura Luka Modrić (Tottenham - Real)

25 milijuna eura Dejan Lovren (Southampton - Liverpool)

22 milijuna eura Mario Mandžukić (Bayern - Atletico)

21 milijun eura Luka Modrić (Dinamo - Tottenham)

18 milijuna eura Ivan Rakitić (Sevilla - Barcelona)

16 milijuna eura Šime Vrsaljko (Sassuolo - Atletico)

16 milijuna eura Ivan Perišić (Wolfsburg - Inter)

Linker
22. travanj 2024 03:03