Srdjan Stevanovic/Getty Images
S NJIM U PAKETU I DRUGO POJAČANJE

NAJZANIMLJIVIJA PRIČA LJETNOG PRIJELAZNOG ROKA U DINAMU S Maksimira stiže prava senzacija: Sprema se povratak bivšeg dinamovca!?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. svibanj 2019. 10:02

Vraća li se Ivo Pinto (29) u Dinamo? Slijedi li senzacionalni “come back” portugalskog braniča u plavi dom? Takva informacija jučer je stigla iz dobro pouzdanih izvora. A evo kako ide priča koja bi mogla postati najzanimljivija ovog nadolazećeg prijelaznog roka.

Zagreb, 020814.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 1.HNL, 3.kolo, GNK Dinamo - NK Zadar.
Na fotografiji: Ferreira Mendoca Pinto Ivo Daniel, Dinamo.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

Menadžerska agencija Onsoccer koja zastupa portugalskog desnog beka ponudila je Modrima povratak Pinta. Igrač ne bi imao ništa protiv povratka na mjesto koje mu je pružilo mnogo radosti, jer s Modrima je Pinto osvajao trofeje, dva prvenstva i Kup. Službeno su mu se računa i treći prvenstveni trofej, jer je počeo sezonu 2015./16. u kojoj je u siječnju 2016. godine napravio transfer u Norwich. Jedini trofej koji je još osvojio je Rumunjski kup s Clujem... Sve najbolje u njegovoj karijeri vezano je uz Dinamo, zahvaljujući igrama u zagrebačkom klubu dobio je pozivnicu i u reprezentaciju Portugala.

ZAGREB, CROATIA - JULY 28: Ivo Pinto (L) of FC Dinamo Zagreb in action against Ola Kamara (R) of FC Molde during the UEFA Champions League Third Qualifying Round 1st Leg match between FC Dinamo Zagreb and FC Molde at Maksimir stadium in Zagreb, Croatia on Tuesday, July 28, 2015. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Pinto je došao u Dinamo u ljeto 2013. godine iz rumunjskog Cluja gdje je bio na posudbi iz Rio Avea, a u dvije u pol godine u Maksimiru upisao je 111 nastupa za Modre. Modri su ga prodali u Norwich u transferu vrijednom 3,7 milijuna eura. Norwich se ove sezone vratio u Premiership, igrao je sjajan nogomet u Championshipu, ali Pinto se nije naigrao. Ali ne zbog svoje kvalitete, već iz razloga što nije želio produžiti ugovor s Norwichom. Ovaj sadašnji mu istječe u lipnju ove godine, tako da bi u Dinamo došao - besplatno. Modri, dakle, na ime transfera ne bi platili ni centa, valjalo bi samo dogovoriti plaću za portugalskog braniča.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 24:  Alexis Sanchez of Arsenal (r) battles for the ball with Ivo Pinto of Dinamo Zagreb during the UEFA Champions League match between Arsenal FC and GNK Dinamo Zagreb at Emirates Stadium on November 24, 2015 in London, United Kingdom.  (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
Shaun Botterill/Getty Images

Kad smo već kod minutaže za Norwich, Pinto je igrao samo na tri utakmice Championshipa, posljednji put 25. kolovoza prošle godine protiv Leedsa. Nekako u to doba su mu ponudili produženje ugovora, ali on to nije želio i nakon toga više nije vidio travnjak Championshipa. Odigrao je još dvije utakmice u Liga kupu, protiv Wycombea i Bournemoutha, a ta utakmica odigrana 30. listopada prošle godine bila mi je i posljednja za Norwich.

Potekao u Portu

Kako saznajemo, u Maksimiru nisu hladni kad se radi o mogućem povratku Pinta. Portugalac je u najboljim godinama, kao 29-godišnjak može igrati još dosta sezona, došao bi besplatno, a na njemu bi se opet moglo zaraditi, jer Dinamo ima velike europske ambicije. Naravno, o svemu će odlučiti trener Nenad Bjelica. Modri žele dovesti desnog beka, tako da se Ivo uklapa u tu priču.

Osijek, 270419. 
Stadion Gradski vrt. 
Utakmica 31. kola 1. HT lige Osijek - Dinamo. 
Na fotografiji: Nenad Bjelica trener Dinama.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

Agencija Onsoccer ponudila je Dinamu još jednog igrača. Radi se o lijevom beku koji se zove Rafa Soares (23). Igra za Vitoriju Guimaraes, klub iz kojeg je u Dinamo svojevremeno pristigao El Arabi Hilal Soudani, a bivši je reprezentativac Portugala u selekciji U-21. Soares je inače igrao u svim mladim selekcijama Portugala počevši od one U-16. Standardni je igrač Vitorije, ove sezone odigrao je 27 utakmica u Ligi, te tri u Kupu. Radi se o nogometašu koji je potekao u Portu, gdje je za B momčad odigrao 85 utakmica. Igrao je u karijeri i za Coimbru, Rio Ave, Fulham i Portimonense.

MARINHA GRANDE, PORTUGAL - MARCH 26:  Portugal's defender Rafa Soares in action during the U21 International Friendly between Portugal and Denmark on March 26, 2015 in Marinha Grande, Portugal.  (Photo by Gulater Fatia/Getty Images)
Gulater Fatia/Getty Images

Ugovor s Vitorijom Guimaraes istječe mu u ljeto 2021. godine, cijena na Transfermarktu iznosi mu 2,5 milijuna eura, ali naši izvori kažu da bi ga Dinamo mogao dobiti za 1,5 milijuna eura. Modri osim desnog beka traže i lijevoga, pa se, eto, i Soares uklapa u tu priču.

U tekstu smo spominjali agenciju Onsoccer koja je Pinta i Soaresa ponudila Dinamu. O kakvoj se agenciji radi? To je agencija koja jako dobro surađuje s maksimirskim klubom, a zastupa i jednog od najvećih Dinamovih talenata Joška Gvardiola (17) koji je prije neki dan potpisao ugovor s Modrima. A što će se događati u prijelaznom roku, vidjet ćemo uskoro.

Linker
17. travanj 2024 11:16