Alex Caparros/Getty Images
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

NAKON ŠOKA PROTIV ATLETICA BARCELONA MUNJEVITO TRAŽI NOVOG TRENERA!? Čelnici katalonskog velikana dovode ikonu i klupskog rekordera

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. siječanj 2020. 15:33

Uslijed medijskih nagađanja o potencijalnoj smjeni Ernesta Valverdea s trenerske klupe Barcelone osvanula je vijest kako su se visoki klupski dužnosnici sastali s Xavijem Hernandezom (39).

RAC1 i Mundo Deportivo navode kako su se sportski direktor Eric Abidal i generalni direktor Oscar Grau našli s legendom Katalonaca koja je navodno spremna uskočiti na Valverdeovo mjesto ukoliko dođe do njegove smjene.

Xavi je trenutno menadžer katarskog Al Sadda i u klubu vjeruju da je on pravi čovjek za užarenu poziciju.

Valverde ima ugovor s Barcelonom do kraja aktualne sezone s opcijom produljenja na sljedeću godinu ali nakon remija protiv Espanyola (2:2) u La Ligi i ispadanja od Atletico Madrida (poraz 2:3) u Španjolskom superkupu njegova je pozicija jako uzdrmana.

DOHA, QATAR - DECEMBER 05: Generation Amazing ambassador Xavi Hernandez addresses delegates during day 2 of Soccerex Asia on December 5, 2016 in Doha, Qatar. (Photo by Barrington Coombs/Getty Images)
Barrington Coombs/Getty Images
Xavi Hernandez

Xavi je za Barceloninu seniorsku momčad igrao između 1998. i 2015. godine, a s klubom je osvojio osam naslova španjolskog prvaka i četiri Lige prvaka. S više od 700 nastupa u dresu Barcelone klupski je rekorder.

Trenersku karijeru započeo je upravo na klupi Al-Sadda, a nikad nije skrivao želju da jednog dana zasjedne na klupu voljenog mu kluba. Španjolski mediji složni su u ocjeni da će Xavi preuzeti Barcelonu, samo je pitanje hoće li se to dogoditi već sada ili na ljeto...

Linker
23. travanj 2024 23:59