Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
NOVI ODLAZAK

NAKON SVATOKA, BIJELE NAPUŠTA I STANDARDNI VEZNI IGRAČ Hajduk se nada da će na transferima njih dvojice zaraditi više od pola milijuna eura

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. prosinac 2019. 23:06

Hamza i Svatok dva su igrača koji imaju konkretne ponude za nastavak karijere izvan HNL-a i njihovi transferi trebali bi se riješiti tijekom prosinca. Oba igrača neće biti u startnoj postavi za Zaprešić, dapače, Hamza uopće nije u konkurenciji zbog tri žuta kartona.

U oba potencijalna transfera najzanimljivije pitanje je koliko Hajduk može zaraditi. Svatok je, prema Transfermarktu, plaćen 375.000 eura pri dolasku iz Zorje prošle zime, dok je za Hamzu izdvojeno 250.000 eura kada je u lipnju 2017. otkupljen njegov ugovor s ciparskim Apolonom. S obzirom na to da Hamzi ugovor s Bijelima istječe u lipnju sljedeće godine, jasno je da se ne može očekivati velika odšteta koju bi platio njegov novi klub, a najbliže tome je MOL Videoton koji vodi bivši strateg Bijelih Joan Carrillo.

Mađarski klub, u kojem već igra nekadašnji hajdukovac Marko Futacs, htio bi i Hamzu za pojačanje u veznom redu. S druge strane, Dnjipro-1 je zainteresiran vratiti Svatoka, igrača koji je ponikao u tom klubu kada nije imao ovaj dodatak “-1”. Dnjipro je tada bio bogati klub koji je plaćao milijunske transfere, međutim danas platežna moć tog ukrajinskog prvoligaša ide do 500.000 eura za odštete prilikom dovođenja igrača. Realna je pretpostavka da će za Svatoka teško netko izdvojiti takve novce, pa bi svaki iznos u rasponu od 200.000 do 300.000 eura bio zadovoljavajući profit.

Za Hamzu bi Hajduk također mogao dobiti sličan iznos s obzirom na brzi istek ugovora, pa shodno svemu navedenom dolazimo od raspona od 400.000 do 600.000 eura za dva igrača koji su na izlaznim vratima Poljuda. Sa 600.000 eura bi se gotovo u cijelosti pokrili troškovi odštete plaćeni za igrače prilikom dolaska u Hajduk, ali kako ne pričamo o milijunima, za Svatoka i Hamzu bit će i nešto niža zarada dobar posao.

Linker
18. travanj 2024 09:57